Hopp til innhold

Trøndelag og Svalbard blir værvinnerne i pinsen

Her er meteorologens siste varsel for været i pinsehelgen. Og endelig en virkelig god nyhet for frosne nordlendinger.

Longyearbyen

Svalbard blir værvinneren i pinsehelgen, selv om ikke temperaturene blir de helt store.

Foto: Kristin Folsland Olsen

I pinsehelgen er det Trøndelag og Svalbard som stikker av med det beste været. Helt i nord meldes det dog ikke om de helt store temperaturene, her ligger det mellom tre og fire grader.

– Trøndelag blir nok værvinneren. I Trondheim ser det ut til å bli 15–16 grader, og i landsdelen ser det ut til også å bli ganske bra vær, sier vakthavende meteorolog Stine Karlsen Gya.

Nord-Norge

I Nord-Norge ser det verste været ut til å forsvinne gjennom helgen. Nordland og Troms ser ut til å få bra pinsevær, mens bygene slipper taket helt sist i Finnmark. Temperaturene stiger gradvis oppover, og Nordland kan vente seg temperaturer opp mot 15 grader på søndag.

Vestlandet

– På vestlandet kommer det inn et nedbørsområde på fredag som blir liggende utover helgen. Det vil nok gi noen byger, sier Karlsen Gya.

Hun forteller at temperaturene i Bergen kommer til å strekke seg opp mot 15 grader.

Østlandet

Torsdag var været strålende over Østlandet, men det legger seg litt skyer også her i pinsehelgen. Været er litt avhengig av hvor langt inn nedbørsområdet fra Vestlandet kommer seg over fjellene.

– Temperaturene ligger rundt 15 grader, men på søndag kommer det nok litt byger på Østlandet, sier meteorologen.

Sørlandet

Og på det glade Sørland ser lørdagen ut til å bli en strålende dag.

– De ligger ganske i le for nedbørsområdet, men seint søndag ettermiddag kan det komme noen regnbyger. Men gjennom helgen ser det ikke ut som om Kristiansand får mer enn rundt 15 grader, sier Karlsen Gya.

(Artikkelen fortsetter under)

Snø i Tromsø

Statsmeteorolog Stine Karlsen Gya med snøfallet i oktober 2015.

Foto: Gunnar Noer, Vervarslinga for Nord-Norge

– Nå kommer vårvarmen til nord!

De siste ukene har mange i Nord-Norge latt seg irritere over temperaturen og vel sene snøfall. Noen rømmer til varmere strøk, mens noen har gjort det beste ut av situasjonen.

I starten av uken kommer det et lavtrykk med nedbør trekkende. Da vil temperaturen synke, men heldigvis varer det ikke lenge.

For bak dette lavtrykket kommer det endelig en god nyhet også for nordlendingene.

– Da begynner temperaturene å øke på. På onsdag og torsdag kommer vårvarmen og temperaturer rundt 15 grader til Nord-Norge. Enkelte plasser kan det bli opp mot 17–18 grader, sier Karlsen Gya.