Hopp til innhold

TIL-profil dropper Tyrkia-tur av terror-frykt

Skal i stedet trene med Groningen i Nederland.

Ulrik Yttergård Jenssen

Ulrik Yttergård Jenssen dropper TILs treningsleir i Tyrkia - av terrorfrykt. I stedet skal han - etter det NRK erfarer - trene med nederlandske FC Groningen, klubben til storebror Ruben Yttergård Jenssen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Lørdag morgen reiser Tromsø IL på årets første treningsleir – til Belek i Tyrkia. Det skjer uten en av klubbens største profiler, U21-landslagsspilleren Ulrik Yttergård Jenssen.

20-åringen ønsker rett og slett ikke å reise til et land der det de siste par årene har vært en rekke terroraksjoner.

– Det er så enkelt at jeg ikke er så begeistret over den situasjonen som er i Tyrkia. Jeg har tidligere vært oppi den terrorsituasjonen som var i Frankrike. Og det var ikke noe hyggelig. Derfor har jeg valgt ikke å bli med til Tyrkia, sier Ulrik Yttergård Jenssen, som bodde i Lyon da Paris ble rammet av terroren i november 2015.

NM-cup fotball menn.

Ulrik Yttergård Jenssen gikk rett inn på TIL-laget etter overgangen fra Lyon i fjor sommer. Her i duell med Rosenborg-kaptein Mike Jensen i kvartfinalen på Alfheim.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Så du føler deg ikke komfortabel med å reise til Tyrkia nå?

– Ja, rett og slett. Det var spesielt å oppleve at terror kunne skje så nært deg da jeg bodde i Frankrike, du gikk hele tiden og så deg over skuldra. Og jeg tippet jeg ville reist til Tyrkia med den følelsen. Derfor velger jeg å stå over.

Skal trene med FC Groningen

Sportssjef Svein-Morten Johansen sier klubben ønsket å imøtekomme behovene til Ulrik Yttergård Jenssen i dette tilfellet.

– Vi respekterer Ulriks ønske og går nøye gjennom disse tingene i klubben. Samtidig har vi ordnet han et treningsopphold i en klubb, sier Johansen til NRK.

Hverken sportssjefen eller Yttergård Jenssen selv vil ut med hvilken klubb unggutten skal trene med mens Gutan er i Tyrkia.

Sportssjef Svein-Morten Johansen

Sportssjef Svein-Morten Johansen og Ulrik Yttergård Jenssen på Alfheim fredag.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Men etter det NRK erfarer, dreier det seg om FC Groningen, den nederlandske toppserieklubben der storebror Ruben Yttergård Jenssen til daglig spiller.

– På mandag blir det offentliggjort hvilken klubb han skal trene med. Og det er et opphold vi har ordnet i forbindelse med at han ikke blir med oss til Tyrkia. Det blir et kjempebra opplegg for Ulrik, sier Johansen.

– Jeg er veldig glad for at TIL klarte å ordne et annet opplegg, sier Ulrik Yttergård Jenssen.

Dansk klubb droppet Tyrkia

Han understreker at klubbledelsen har diskutert nøye om TIL skulle dra på den lenge planlagte treningsleiren til Belek – en halvtimes kjøretur fra den internasjonale flyplassen i Antalya.

TURKEY-ATTACK

Rett etter nyttår ble 39 mennesker drept på nattklubben Reina i Istanbul.

Foto: OZAN KOSE / Afp

Den danske toppserieklubben Silkeborg trakk seg nylig fra sin planlagte Tyrkia-tur. Og spillere i TIL har uttalt til lokalavisene at «det ikke hadde gjort noe om treningsleiren var et annet sted enn Tyrkia».

– Vi har diskutert og behandlet saken grundig, og gått gjennom de rådene vi har fått. Vi har vært i kontakt med folk i Tyrkia der det er 90 fotballklubber, som er på opphold mellom januar og mars i år. Og fått veldig gode tilbakemeldinger på forholdene der nede. Så vi har tatt dette på alvor, sier Svein-Morten Johansen.