– Det er en grunn til at han spiller for United

Fra Rashford-sjokk i England – til bunnoppgjør mot Sogndal – for Ulrik Yttergård Jenssen.

Jenssen vs Rashford

Ulrik Yttergård Jenssen i duell med Manchester United-stjernen Marcus Rashford tirsdag. Det ble et brutalt møte for de norske gutta.

Foto: Joe Toth/BPI/REX/Shutterstock / Rex Features

Tromsø-spilleren Ulrik Yttergård Jenssen (20) har lagt bak seg tirsdagens 1-6-sjokk for England i U21-kvalifiseringen i Colchester. Torsdag stilte han sammen med Runar Espejord på trening på Alfheim, et par timer etter at fellesøkta for resten av Gutan var over

– Å tape 6–1 er selvfølgelig ikke noe gøy. Og når du spiller i forsvar – og det er din jobb å rydde opp, så føles det ekstra tungt. England var veldig effektive. Men det er mye bra å ta med seg fra kampen også, ikke minst i starten, sier Ulrik Yttergård Jenssen til NRK.

Rashford-møtet

Spesielt møtet med Manchester Uniteds stjerneskudd Marcus Rashford ble brutalt for de norske gutta. 18-åringen scoret hat trick i sin debut på U21-landslaget. Og herjet med det norske forsvaret, der Ulrik Yttergård Jenssen spilte midtstopper ved siden av Sander Berge (Vålerenga) i 90 minutter.

Yttergård Jenssen blir ikke å glemme Rashford-møtet med det første.

– En meget god spiller. Utrolig kjapp og sinnssyke ferdigheter. Så det er jo en grunn til at han spiller for United, sier TIL-spilleren.

Ulrik Yttergård Jenssen

Ulrik Yttergård Jenssen tilbake i Tromsø etter U21-sjokket. Søndag venter Sogndal i viktig bunnoppgjør i eliteserien

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Pratet du noe med han underveis?

– Nei, jeg gjorde ikke det. Fikk heldigvis taklet han utover sidelinja en gang. Det var viktig, humrer Yttergård Jenssen.

Sogndal neste

Overgangen fra stjernemøtet med Rashford til bunnoppgjør mot Sogndal på Alfheim søndag blir stor.

Men Yttergård Jenssen gleder seg til hverdagen i Tromsø igjen etter en uke i Østerrike, Bosnia og England med U21-landslaget.

Eliteserien fotball 2016. Tromsø - Viking (2-1)

Ulrik Yttergård Jenssen fikk oppleve å vinne med TIL for første gang mot Viking. Nå venter Sogndal på søndag.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– En veldig, veldig viktig kamp. Det er tre poeng som gjelder. Det samme mot Lillestrøm neste helg. Og det tror jeg vi skal få til også. Seriekampene er viktigst nå. Men så har vi også veldig lyst å slå Rosenborg i kvartfinalen. Og det tror jeg det er gode muligheter for å gjøre, sier Ulrik Yttergård Jenssen.