Nederlandsk toppklubb vil lokke til seg Yttergård Jenssen

Den nederlandske eliteserieklubben NEC Nijmegen jobber for å få underskriften til U21-landslagsspiller Ulrik Yttergård Jenssen (19) fra Tromsø.

Ulrik Yttergård Jenssen

Aktuell for NEC Nijmegen. Ulrik Yttergård Jenssen kan følge sin bror til den nederlandske eliteserien.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Det melder avisen der Gelderlander i Nijmegen.

– Jeg har snakket med ledelsen i NEC og fått bekreftet at de forhandler med Ulrik, sier sportsredaktør Lex Lammers til NRK. Han har fulgt klubben tett i mange sesonger.

NRK var i kontakt med klubben tirsdag, men da ville ikke manager Dani Hoekman bekrefte interessen. Heller ikke Ulrik Yttergård Jenssen selv ville lette på sløret.

Men etter det NRK erfarer, reiste unggutten fra Tromsø til Nijmegen tirsdag ettermiddag/kveld.

To timers biltur unna Ruben

I går signerte storebror Ruben Yttergård Jenssen (28) for en annen nederlandsk klubb, FC Groningen. Nå kan lillebror Ulrik havne i Nijmegen, som ligger en to timers biltur lenger sør i treskolandet.

I følge avisen der Gelderlander har klubben kommet langt med forhandlingene for å kapre nittenåringen, og vil underskrive en flerårig kontrakt. Sportsredaktør Lex Lammers sier han har snakket med sentrale kilder i klubben som i utgangspunktet ønsket å holde forhandlingene hemmelige, men som bekrefter at de er i samtale med Ulrik Yttergård Jenssen.

NEC Nijmegen, som sist sesong havnet på tiendeplass i Eredivisie, har siden i vinter vist interesse for forsvarsspilleren.

Ulrik Yttergård Jenssen har de siste sesongene spilt for den franske storklubben Olympique Lyon, men har gitt uttrykk for at han ikke har trivdes så godt den siste tida.

Kontrakten med Lyon går ut i sommer.