Hopp til innhold

Streng sikkerhet rundt Hillary-besøk

Fredag kveld landet Hillary Clinton i Tromsø.

Clinton i Tromsø

Hillary Clinton landet etter ruta klokka 2050 i Tromsø fredag kveld.

Foto: Kaspar Fuglesang/NRK

Når en by på vel 70.000 innbyggere får besøk av den amerikanske utenriksministeren, krever det at store deler av politistyrken er i sving.

– Vi har et forsvarlig sikkerhetsopplegg rundt besøket. Detaljene kan vi ikke si noe om, men vi skal ivareta sikkerheten under oppholdet, sier konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sikkerhetstiltak

Landet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort på vei for å ta imot den amerikanske utenriksministeren.

Foto: Kaspar Fuglesang/NRK

I et 757-fly tilhørende amerikanske myndigheter ankom Clinton med sitt følge klokka 2055. I forveien har allerede ansatte i Secret Service vært og gjennomgått ruten hennes i Ishavsbyen.

Fredag ettermiddag sirklet flere helikoptre over Tromsøya som en del av sikkerhetsopplegget rundt besøket. Rundt flyplassen var det stilt ut vakter.

Journalister som skal jobbe i forbindelse med Clinton-besøket må være akkreditert og ha med ID. Samtidig er det anmodet at man ikke lekker detaljer fra programmet.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Nordområdene i fokus

Video Klart for Hillary-besøk

VIDEO: Slik forberedte Tromsø seg på statsbesøket.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre er vertskap, og det er ventet at nordområdene vil stå høyt på agendaen under det ett døgn lange oppholdet.

Et besøk på Framsenteret står også på programmet, samt en orientering om hvordan forskningsfartøyer brukes for å skaffe polarkunnskap. I tillegg skal Clinton oppleve norsk sjømat i regi av Norges Sjømatråd.

Det blir også tid til litt sightseeing før Clinton forlater Tromsø og Norge lørdag.