Streikende lærere: – Vi får ikke så mange reaksjoner

Streikende lærere i Harstad viser sin misnøye med forhandlingsmotparten KS. Forbipasserende er ikke så interesserte.

Lærerstreik i Harstad

Hurtigbåtkaia i Harstad var ett av stedene streikende lærere markerte seg mandag morgen.

Foto: Nils Mehren / NRK

I Harstad er lærene ved de fire skolene Hagebyen, Seljestad, Stangnes videregående og Heggen videregående i streik.

Punktdemontrasjoner

Flere steder har det siden siden torsdag vært punktdemonstrasjoner. Mandag morgen var det passasjerene med hurtigbåten fra Tromsø og Finnsnes som fikk se lærernes aksjon.

– Vi får ikke så mange reaksjoner, sier stedlig aksjonsleder Geir Gjerde på kaia. Han og en gruppe på 12 - 15 lærere har tatt oppstilling.

Lærerne demonstrerer i Harstad

"Tid og tillit", lyder en av plakatene. Flere kommer med oppløftende blikk til lærerne, men mange går rett forbi, og legger knapt merke til aksjonen.

– Jeg tror de legger merke til oss uansett, sier Gjerde. Han mener det er stor forståelse for lærerstreiken, selv om også han har lagt merke til en del ukvemsord i sosiale medier.

– Det er nett-troll som kanskje ikke helt forstår hva konflikten dreier seg om, hevder Gjerde, som påstår de får støtte fra foreldre og andre yrkesgrupper.

Planlegger nye markeringer

– Uansett skal vil legges merke til, sier Gjerde.

I morgentimene stod lærene også med plakater ved flere av innfartsårene til Harstad. Bilistene skulle ikke være i tvil om at det pågår en konflikt.

Klokka 10:30 forlot lærerne kaia, og tok seg opp til Tonehuset, som er de streikenes samlingssted under aksjonen. Herfra planlegges nye markeringer i dagene som kommer.