Spesialhund søker i Pasvik

Politiet i Østfinnmark får hjelp fra spesialhund i søket etter Kaisa Beddari i Pasvik.

Politihunden Tass i Pasvik

Den spesialtrente politihunden Tass ankom Pasvik.

Foto: Kaspar Fuglesang / NRK

I dag får politiet i Østfinnmark hjelp av den spesialtrente politihunden «Tass» i søket etter den savnede Kaisa Beddari (85).

Beddari ble meldt savnet i begynnelsen av september. Siden den gang har både frivillige letemannskaper, slekt og venner lett etter henne i Pasvikdalen, helt inntil grensa med Russland.

Einar Ingilæ

Politiavdelingsleder Einar Ingilæ håper å finne den savnede Kaisa Beddari i dag.

Foto: Kaspar Fuglesang / NRK

Beddari ble sist sett i nærheten av huset sitt ved Skrøytnes, og det er i området rundt huset det har blitt søkt grundigst. Dette er også området som skal gjennomsøkes i dag, sier politiavdelingsleder Einar Ingilæ i Østfinnmark politidistrikt.

– Vi vet det er gjort omfattende og grundige søk i området, men det er et vanskelig terreng og vi kan ikke se bort ifra at hun er oversett under tidligere søk. Derfor gjør vi et nytt forsøk nå.

I går ble det også søkt med helikopter, da i et større område enn det man hadde dekket til fots.

Hver dag siden Kaisa Beddari forsvant, har slektninger leita etter henne.
Neste uke skal spesialtrente hunder settes inn i søket etter den 85 år gamle kvinnen som forsvant for over en måned siden.
Beddari ble borte da hun plukket bær i nærheten av huset sitt i Pasvikdalen.

Johan Beddari har ikke gitt opp letingen etter sin savnede tante.

Vet ikke hva som har skjedd

I tillegg til selve leteaksjonen har politiet forsøkt å finne ut hva som kan ha skjedd med den savnede kvinnen. Huset hennes er undersøkt, og politiet har snakket med folk i nærmiljøet. Så langt uten spor, sier Ingilæ.

– Nei, vi vet ikke hva som kan ha skjedd. Vi har drevet en ganske grundig taktisk etterforskning ved siden av søket, men det spørsmålet står ennå ubesvart.

Foreløpig er det uklart hvor lenge det vil bli søkt, men Ingilæ sier de ikke har gitt opp å finne Beddari.

– Vi har avsluttet selve hovedaksjonen, og det vi gjør nå er oppfølgingssøk. Vi har et ønske om å finne henne og å finne ut hva som har skjedd, men jeg kan ikke gi noen tidsramme for hvor lenge vi vil holde på.