Hopp til innhold

Sp-veteran ut mot fylkespartiet: – Strider mot moderpartiet

Politikken i Troms Senterparti er blitt for høyrevridd og strider mot moderpartiet, mener veteran i lokalpartiet i Tromsø.

Nils Aarsæther

ROPER VARSKU: – Vi reagerer på at spillereglene ikke følges. Da må vi rope varsku om en dårlig partikultur, sier veteran i Tromsø Senterparti, Nils Aarsæther.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Det har oppstått ei spenning mellom politikken i Troms Sp og politikken i Tromsø Sp, sier veteran i Tromsø Senterparti, Nils Aarsæther.

Aarsæther mener dette er en av årsakene til bråket i Tromsø Senterparti, der han selv, styreleder Ann Sissel Enoksen, og to andre styremedlemmer trakk seg på styremøtet onsdag.

– Press

Nils Aarsæther

OPPGJØR: Nils Aarsæthers oppgjør med høyrefløyen i Troms Senterparti kommer i kjølvannet av en relativt langvarig strid innad i partiet.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Lokalpartiet har i alle år merket et press fra fylkespartiet om å være mer velvillig til oljevirksomhet i Lofoten, og strukturering og sammenslåing av kvoter, sier Aarsæther.

Partiveteranen mener fylkespartiets høyrevridning i politikken også er i strid med det moderpartiet står for.

– Programformuleringen til moderpartiet er veldig lik det Tromsø Senterparti mener.

Nekter å kommentere

Aarsæther har ingen klar mening om enkeltpersoner som står bak høyrevridningen i Troms Senterparti.

– Men stortingskandidater som for eksempel fylkesleder Irene Lange Nordahl og tidligere leder av Senterungdommen Sandra Borch har jo frontet blant annet konsekvensutredning av Lofoten, sier Aarsæther.

Leder i Troms Senterparti, Irene Lange Nordahl vil ikke kommentere saken overfor NRK.

Beskyldt for kupp

Sandra Borch

BESKYLDT FOR KUPP: Striden i Tromsø Senterparti har vart en stund. I desember i fjor ble Sandra Borch beskyldt for kupp etter nominasjonsmøtet i partiet.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Striden har vart en stund. Den skyldes blant annet at det på nominasjonsmøtet i desember i fjor ble lansert en alternativ liste med Sandra Borch og Marlene Berntsen Bråthen på topp.

Ann Sissel Enoksen ble vraket da den alternative lista fikk flertall. Sandra Borch har i ettertid blitt beskyldt for kupp.

Aarsæthers oppgjør med høyrefløyen i fylkespartiet kommer i kjølvannet av dette, og styremøtet onsdag hvor altså halve styret, inkludert Aarsæther selv, trakk seg.

– Man kan få inntrykk av at dette handler om meg, Ann Sissel Enoksen og Nils Aarsæther, men det var over 30 personer som valgte den alternative lista i desember. Beklageligvis trakk de fire seg fra styret, sa Sandra Borch til NRK onsdag.

– Må rope varsku

Irene Lange Nordahl

INGEN KOMMENTAR: Leder i Troms Senterparti, Irene Lange Nordahl vil ikke kommentere Nils Aarsæthers utspill overfor NRK.

Foto: Linda Pedersen

– Vi reagerer på at spillereglene ikke følges. Da må vi rope varsku om en dårlig partikultur, sier Nils Aarsæther.

– Hører du hjemme i dette partiet nå?

– Jeg støtter partiets sentrale målsettinger fullt ut. Samtidig står jeg i sterk oppisisjon mot det som har skjedd her i Tromsø, og er skuffet over at sentralleddet ikke vil gi oss støtte. Jeg må vurdere fortløpende hvordan jeg stiller meg fremover, sier Aarsæther.