– Uroen rundt partiet er svært uheldig

Fylkesråd for samferdsel og varamedlem til Senterpartiets sentralstyre, Ivar B. Prestbakmo, mener det er svært uheldig med den interne uroen i Tromsø Senterparti.

Ivar B. Prestbakmo
Foto: Lars Åke Andersen / Troms fylkeskommune

På et styremøte onsdag trakk lokallagsleder Ann-Sissel Enoksen seg, sammen med tre andre styremedlemmer.

Enoksen er skuffet over at de ikke har fått noen støtte verken fra fylkespartiet eller partiet sentralt i striden, som blant annet handler om bråket rundt nominasjonsmøtet i desember i fjor.

– Det er klart at det er svært uheldig. Det har vært intern uro med bakgrunn i nominasjonsmøtet, og for ethvert parti så er det uheldig, sier Prestbakmo til NRK.

Fylkeslederen i Troms Senterparti, Irene Lange Nordahl ønsker ikke å la seg intervjue av NRK om denne saken, men sier i en sms at hun beklager situasjonen og tar det som skjedde onsdag til etterretning.

Ann-Sissel Enoksen

Lokallagsleder Ann-Sissel Enoksen trekker seg fra vervet sitt, sammen med tre styremedlemmer.

Foto: Kristine Østvold / NRK

– Håper det roer seg

Fylkesråden forteller at det ikke er uvanlig at det er støy knyttet til nominasjonsprosesser, men at han likevel synes det er synd at det er slik i Tromsø Senterparti.

– Jeg håper at dette skal roe seg på en slik måte at vi kan se fram mot valget i Tromsø, også i Senterpartiet.

Prestbakmo sier at det er vanskelig for han å kommentere hvordan situasjonen oppleves for den enkelte, og at han har et greit forhold til alle i Tromsø Senterparti.

– Jeg må forholde meg til at partiets hovedorganisasjon ved arbeidsutvalget har behandlet klagen fra et flertall i styret, og konstatert brudd på retningslinjene hvor de oppfordrer til å gjennomføre et medlemsmøte lokalt.

– Sjokkert over utfallet

På nominasjonsmøtet i fjor ble det lansert en alternativ liste med Marlene Berntsen Bråthen og Sandra Borch på de to øverste plassene. Lista fikk flertall, og kommunestyrerepresentant Ann-Sissel Enoksen ble vraket.

– Det var regelrett et kupp og er hovedgrunnen til at jeg trekker meg nå, sier Enoksen.

Borch avviser alle beskyldninger om ulovligheter fra flertallet i styret. Hun reagerer på måten flertallet i styret opptrer på.

– Jeg er sjokkert over utfallet. Vi hadde håpet at vi skulle få til et medlemsmøte som sentralstyret anbefalte oss, hvor vi kunne diskutert saken. At vi har brutt retningslinjer og at vi får beskyldninger om å ha lagt fram falske kvitteringer, vil vi ha oss frabedt.

Sandra Borch

Den tidligere lederen av Senterungdommen ønsker å bli kommunepolitiker i Tromsø, og reagerer på måten de tidligere styremedlemmene opptrer på.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix