Hopp til innhold

Skrev stil på to linjer – ble innkalt til rektor

Han er konsul og Innovasjonsdirektør i Rio de Janeiro. Lørdag debuterer Stein Gunnar Bondevik på Kråkeslottfestivalen på Senja med egne dikt.

Bondevik med dikt

Stein Gunnar Bondevik debuterer med egne dikt på Kråkeslottfestivalen på Senja, som Jon Heen.

Foto: Arild Moe / NRK

Han er kjent som høyt profilert leder i Norge, opprinnelig Finnsnesværing, etter hvert med kommunikasjonssjefsjobb både i Hæren, Nofima og Univeristetet, som lokalpolitiker i Tromsø, og til for et år siden sjef for Innovasjon Norge i nord. Lørdag er han på plakaten på Kråkeslottfestivalen på Senja.

– Men poesien - hvordan kom det til?

– Mor mi fortalte meg nylig at de ble innkalt til rektor da jeg gikk på barneskolen på Finnsnes. Jeg hadde levert inn en stil som bare var på to linjer. Rektor var rystet, forteller Bondevik.

Han mener han nok han tidlig har hatt lyst til å uttrykke seg på flere måter.

Program 2017 – Kråkeslottfestivalen på Senja

Poesien kom til etter hvert. Da hadde han skrevet noen kåserier og publisert i aviser.

– Og av en eller annen grunn kom poesien ut på nynorsk, trolig fordi jeg har slekt i Sogn og har bodd der en periode.

Men han skriver ikke under eget navn, på plakaten til Kråkeslottfestivalen står det Jon Heen, altså et pseudonym han bruker:

– Jeg la merke til at jeg gikk inn ei en anna rolle og sinnsstemning når jeg skrev poesi. Navnet Jon Heen aner jeg ikke hvor kom fra.

I skipperstua på Kråkelottet har han med seg Bodø-perkusjonisten Arnfinn Berggrabb, han kaller forestillinga perkusjonspoesi. På plakaten står det «Dunk, dunk, dunk».

Det siste året har Stein Gunnar Bondevik jobbet i Brasil og Sør-Amerika. Han er handelskonsul til Brasil og leder av Innovasjon Norge sitt kontor i Sør-Amerika. Den jobben kan vare ennå i tre år.

En liten smaksprøve fra Jon Heens diktverden:

Det beste

Byen

seier du

Byen er best

Ja, ja

seier eg

kan hende det

Men

kva tevling

er det snakk om?

Flere nyheter fra Troms og Finnmark