Hopp til innhold

Selger sylteagurker til flere tusen kroner etter at leverandør gikk tom

Det er «sylteagurkkrise» i norske butikker. Ifølge leverandøren vil ikke pariseragurker være tilbake før i juni. Det har ført til flere annonser på Finn.no.

Skjermbilde av sylteagurkannonser

SYLTEAGURK TIL SALGS: På nettstedet Finn.no har flere lagt ut annonser for pariseragurk som følge av tomme butikkhyller.

Foto: Skjermbilde Finn.no

«For noen er dette den eneste sylteagurken. Den er sylteagurkens svar på Freia Melkesjokolade: Ingen over, ingen ved siden

Det skriver selgeren av et glass med pariseragurk på Finn.no. Prisen? 5.000 kroner.

Ville gjennomføre eksperiment

De siste dagene har det dukket opp flere slike annonser på Finn.no. Prisen varierer fra 29 kroner til flere tusen.

Årsaken er tomme butikkhyller som følge av en utsolgt leverandør.

Sylteagurker sendes til Svalbard

STORT PRISSPENN: En av sylteagurk-selgerne deler av sitt lager til en lavere pris.

Mannen bak sylteagurkglasset til 5.000 kroner, sier til NRK at han ville gjennomføre et lite eksperiment og finne ut om det finnes noen som er like glad i pariseragurk som ham selv.

Annonsen har rukket å få 13.000 sidevisninger siden den ble publisert 16. mai.

En annen selger glasset til «gi bort-pris» og påtar seg oppgaven med å sende sylteagurkene til hele landet, inkludert Svalbard.

Finn.no-trend

Tidligere har krydderet Gastromat og sjokoladepulveret O'boy dukket opp på Finn.no til stive priser som følge av tomme butikkhyller.

Tomt for O'boy på Coop

TOMT FOR O'BOY: I 2018 førte O'boy-krisen i Sverige til tomme butikkhyller i Norge og sjokoladepulveret ble lagt ut til salg for tusenvis av kroner på nett.

Foto: Stian Haraldsen/NRK

Dårlig dyrkningsår

Kommunikasjonsdirektør i Orkla, Dag Olav Stokken, forteller at de rett og slett er tomme for pariseragurk.

– Vi har en produksjonsperiode i året der vi produserer for et helt år av gangen. I fjor hadde vi et dårlig dyrkningsår og derfor er vi utsolgte nå, i tillegg har vi hatt et godt salgsår, sier Stokken til NRK.

Kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Orkla Foods

ÅRSPRODUKSJON: Fabrikken som ligger i Rygge i Viken produserer alle sylteagurkene, forteller Kommunikasjonsdirektør i Orkla, Dag Olav Stokken.

Situasjonen gjelder for hele landet, selv om det noen steder kan være pariseragurker å finne i butikkene.

Han sier at Orkla ikke vil være leveringsdyktige før produksjonen kommer i gang igjen i uke 24, altså 14. juni.

– Vi selger andre type sylteagurker som vi håper ikke vil gå tomt. Også får fansen får smøre seg med litt tålmodighet, sier Stokken.

– Hva tenker du om at privatpersoner nå selger produktet på Finn?

– Det er jo hyggelig med et bevis på at mange setter pris på produktene våre. Samtidig misliker vi sterkt at ikke alle kan finne Nora Pariseragurk i butikkhyllene til ordinære priser.

Rettelse: NRK skrev først at produksjonen ikke ville være i gang før uke 28, senere fikk Orkla ny informasjon om at produksjonen ville være igang allerede i uke 24.