Se nordlyset danse over Tromsø

– Noe av det beste som er laget, mener erfaren nordlysfotograf.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Ole Christian Salomonsen

Nordlysfotograf Ole Christian Salomonsen fra Tromsø.

Foto: Privat

– Jeg har brukt vel seks måneder og uttalige timer både ute i felten og med redigering om natta. Tidvis har jeg vært ute flere ganger i uka. Det har vært kaldt og krevd mye kaffe. Helt fantastisk at min samboer Veronica har latt meg få holde på, sier tromsømannen Ole Christian Salomonsen til NRK.

Onsdag kveld la han ut den fire minutter og 28 sekunder lange nordlysvideoen med bilder tatt i og rundt Tromsø.

– Jeg har tatt rundt 50.000 bilder som grunnlagsmateriale for denne videoen, som alene består av cirka 6500 bilder, forteller han.

En lidenskap

Man må brenne for dette, fordi det er enormt tidkrevende.

Ole Christian Salomonsen, nordlysfotograf

Et halvt år tok det å lage nordlysfilmen. Bildene er en timelapse nordlysbilder, som består i å ta mange stillbilder og sette dem sammen i en videosekvens. Videoen er tonesatt av Per Wollens komposisjon «Aurora in the sky».

Salomonsen er for tiden jobbsøker og har fotografering som sin største lidenskap. En egenskap som kommer godt med i jakten på det uforutsigbare naturfenomenet.

– Man må brenne for dette, fordi det er enormt tidkrevende.

Dyrt utstyr hjelper

Samtidig vedgår han at det kreves mer utstyr enn det amatører har i fotobagen.

– Dyrt utstyr hjelper på, men det er viktig å være nøye på etterbehandlingen. Og ikke minst finne en rett balanser på farger, støy og skarphet. Har brukt Canon 5D Mark II fullformat kamera sammen med en rekke objektiver, forteller han.

Nordlysfotograf Tor Even Mathisen, som selv har opplevd å få sine nordysbilder anbefalt av NASA , er begeistret for det han ser.

– Dette er en nordlysvideo med ekstrem høy kvalitet. Dette er det aller beste av nordlysvideoer som finnes nå, sier Mathisen.

Tidligere denne uka la en annen fotograf ut en nordlysvideo fra Pasvik på nettet. Filmen ble omtalt av flere internasjonale medier, blant annet USA Today .