Overgrepssiktet barnehageansatt erkjenner straffskyld

Den overgrepssiktede barnehageansatte mannen i 30-årene erkjenner straffskyld for seksuelle overgrep og krenkende adferd mot barn.

Nord Troms tingrett

Torsdag ettermiddag var det fengslingsmøte i Nord-Troms tingrett.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Siktede er fengslet for to uker med brev- og besøksforbud, bekrefter politioverbetjent Yngve Myrvoll, som er sjef for etterforskningsseksjonen ved Tromsø politistasjon til NRK.

Torsdag ettermiddag ble det holdt fengslingsmøte i saken hvor en barnehageansatt er siktet for overgrep.

– Han ønsker seg løslatt, men retten kjennelse har bestemt varetektsfengsling i to uker i tråd med det politiet begjærte, sier Myrvoll.

Politiet ønsker videre fengsling med tanke på sakens alvorlighet og fare for bevisforspillelse.

Den barnehageansatte mannen som i ettermiddag ble varetektsfengsla, sikta for seksuelle overgrep mot barn i barnehagen han var ansatt i, erkjenner straffskyld. 
Politiet pågrep mannen i går, og har også gjort tekniske beslag i saken. 
Mannen i 30-årene jobber i en privat barnehage i Tromsø.

Foto: Marita Andersen/NRK.

Kan få 21 år i fengsel

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører i Nord-Troms tingrett i Tromsø.

Mannen i 30-årene er foreløpig siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 195, andre ledd, bokstav c. Det vil si seksuell omgang med barn under 10 år og at det skal dreie seg om gjentatte overgrep.

Strafferammen er inntil 21 år i fengsel.

Yngve Myrvoll

Politioverbetjent Yngve Myrvoll ved Tromsø politistasjon.

Foto: Erling Bjørklund / NRK

I tillegg er han siktet for seksuell krenkende adferd mot barn, straffelovens paragraf 201. Strafferamme på fengsel i inntil ett år eller bøter.

– Vi mistenker at overgrepene skal ha skjedd i barnehagen, sa Myrvoll til NRK tidligere torsdag.

Onsdag fikk politiet informasjon og mistanke som de valgte å undersøke, som medførte en pågripelse.

– Det er gjort beslag av teknisk utstyr, sa politioverbetjenten.

Privat barnehage

Flere personer jobber nå videre med etterforskningen.

– Vi fortsetter med full trøkk i etterforskningen. Det gjenstår en del avhør og tekniske undersøkelser på diverse steder, sa Yngve Myrvoll.

Kommunikasjonssjef i Tromsø kommune, Pål Jakobsen, sier at den siktede var ansatt i en privat barnehage og at kommunen har tett dialog med den aktuelle barnehagen.

– Vi har vært i kontakt med barnehagen, for å forsikre oss om at vi får en god orientering om hva de gjør og at alle rutiner som skal følges, også i forhold til barnehageloven, følges, sier Jakobsen.

Tromsø kommune har ansvar med å føre tilsyn i private barnehager. Men det er tilsyn som dreier seg om barnas sikkerhet i forhold til omgivelsene. For eksempel hvor høyt gjerde rundt barnehagen skal være.

Jakobsen sier at kommunen nylig har ført tilsyn med den aktuelle barnehagen, og at det ikke ble funnet noen avvik eller merknader.

Det har ikke lyktes NRK å få tak i mannens forsvarer torsdag kveld. Leder i den aktuelle barnehagen ønsker ikke å uttale seg og henviser til politiet.