Hopp til innhold

Dommen blir stående for overgrepsdømt i Tromsø

Høyesterett nekter å behandle anken fra mannen som er dømt til sju og et halvt års forvaring for overgrep mot 15 barnehagebarn i en barnehage i Tromsø. Dermed blir dommen stående.

Nord-Troms tingrett.

DØMT: 30-åringen ble opprinnelig dømt i Nord-Troms tingrett til ei straff på sju og et halvt års forvaring med fem års minstetid.

Foto: Harald Albrigtsen. / NRK

30-åringen ble opprinnelig dømt i Nord-Troms tingrett til ei straff på sju og et halvt års forvaring med fem års minstetid. Dommen ble anket til lagmannsretten fordi han ville ha lavere straff ettersom han tilsto forholdene.

Hålogaland lagmannsrett forkastet anken. Retten kom fram til at innrømmelsene mannen har kommet med, ikke kan føre til større strafferabatt enn det Nord-Troms tingrett konkluderte med.

Saken ble anket videre, men Høyesterett mener det ikke er grunnlag for å behandle saken.

Etterforskningen av saken startet etter at et foreldrepar kontaktet politiet med en bekymringsmelding i mai i fjor. Etterforskningen avdekket en lang rekke overgrep, som alle hadde skjedd i tilknytning til barnehagen. Under rettssaken i Nord-Troms tingrett ga 30-åringen uttrykk for at han ønsker behandling for sin pedofili.