Hopp til innhold

Møter folk i Mehamn for å fortelle om sine planer

Mandag stiller Arne Hjeltnes og ledelsen i nyetablerte «Finnmark Fisk» på folkemøte i Mehamn for å fortelle om sine planer i fiskeværet.

Arne Hjeltnes

Mandag kommer Arne Hjeltnes til Mehamn for å fortelle om sine planer i fiskeværet.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

– Denne etableringen her betyr mye for Gamvik. Den gamle Aker bedriften som «Finnmark Fisk» nå tar over, var tidligere hjørnesteinsbedriften vår. Det at vi nå får produksjon på det anlegget er viktig for oss, sier ordfører i Gamvik, Trond Einar Olaussen.

Fiskebruket i Mehamn

Mandag stiller Arne Hjeltnes og ledelsen i nyetablerte «Finnmark Fisk», på folkemøte i Mehamn for å fortelle om sine planer.

Foto: Jan-Harald Tomassen

Spennende tid for satsing på fisk

2014 la det Røkke-eide selskapet Norway Seafoods ned foredlingsanlegget i Mehamn.

Arne Hjeltnes sier «Finnmark Fisk» ønsker å lage en topp moderne fabrikk som skal levere fisk som verden har lyst på, og som skal være en merkevare fra Finnmark.

– Fisk er jo framtida, og vi var heldige. Det var ledig et prosjekt da noen trakk seg ut i Mehamn. Sa vi kasta oss rundt, sier Hjeltnes.

Folkemøte mandag ettermiddag

Nå begynner brikkene å falle på plass for «Finnmark Fisk». For et par uker siden ble det klart Jørn-Gunnar Jacobsen er ansatt som konserndirektør. Og ifølge avisa Finnmarken skal toppledelsen være klar. Nå jobbes med å finne en fabrikksjef i Mehamn.

Mandag kommer Arne Hjeltnes og Jørn-Gunnar Jacobsen til Mehamn for å fortelle om sine planer.

Kan bli 40 arbeidsplasser

Trond Einar Olaussen

Etableringen av «Finnmark Fisk» er utrolig viktig for kommunen, sier ordfører Trond Einar Olaussen.

Foto: Tarjei Abelsen/NRK

Ordføreren sier han merker at flere aktører innenfor fiskeri viser interesse for området rundt Mehamn og Gamvik.

– Vi opplever at vi har en beliggenhet i Barentshavet som er veldig attraktiv. Det utfordrer oss også som kommune fordi vi må legge til rette for at en sånn type aktivitet kan lykkes, sier Olaussen.

Ifølge Olaussen har «Finnmark Fisk» antydet at bedriften kan gi kommunen 40 arbeidsplasser.

– Etableringen som kommer med Arne Hjeltnes og Jørn–Gunnar Jakobsen er utrolig viktig for kommunen. Dette er med på å gjøre Gamvik til en betydelig fiskerimuskel i Finnmark. Det gleder vi oss over, og mange i lag med oss ønsker at vi skal lykkes med det her, sier ordfører Trond Einar Olaussen.