Eksamen ødelagt for 150 studenter: – Har aldri vært så sint på et toastjern

Maja Bergman var én av de 150 studentene som måtte utsette eksamen da brannalarmen gikk. Nå må hun utsette sommerferien.

MH

Runst 150 studenter fikk avsluttet sin eksamen da brannalarmen gikk ved UiT - Norges arktikse universitet.

Foto: UiT - Norges arktiske universitet

Maja Bergman

Maja Bergman var en av dem som må ta eksamen på nytt etter at et toastjern utløste brannalarmen på UiT–Norges arktiske universitet.

Foto: Privat

– Jeg har forståelse for beslutningen til universitetsledelsen, men det er samtidig veldig frustrerende. Dette var min siste eksamen før jeg skulle ta sommerferie, men nå må jeg lese mer og forberede meg å en ny eksamen, sier psykologistudent Maja Bergman til NRK.

Til sammen 150 studenter måtte forlate eksamenslokalene sine ved UiT – Norges arktiske universitet da brannalarmen gikk tirsdag ettermiddag.

Årsaken til at alarmen gikk var et toastjern som ikke var slått av.

– Det føles helt forferdelig. Jeg har aldri vært så sint på et toastjern, sier Bergman.

Ute i noen minutter

Brannalarmen gikk rundt klokken 12.30, og 150 studenter måtte altså evakuere eksamenslokalene i teorifagsbygget.

Etter et par minutter ute, fikk studentene gå inn igjen. Men de fikk ikke jobbe videre med oppgavene.

– Når brannalarmen går må vi evakuere hele bygget også eksamenslokaler. Eksamensreglementet sier at om studentene har snakket med andre under eksamen, så kan de ikke fortsette på eksamen. De kan heller ikke svare på samme eksamensoppgave, sier kommunikasjonssjef Hanne Karde.

Kan ta eksamen på nytt

– Alle besvarelsene vil bli levert og vurdert på vanlig måte. Men de som ikke rakk å skrive ferdig sin eksamensbesvarelsen før de måtte forlate eksamenslokalet, får tilbud om å ta eksamen på nytt, sier kommunikasjonsdirektør, Asbjørn Bartnes

De berørte studentene tilhører flere ulike fakultet, og Karde sier at universitetet først og fremst nå jobber med å lage et godt opplegg for de berørte.

Maja Bergman og de andre som besvarte samme eksamen som henne kan ta ny eksamen 6. juni.