Hopp til innhold

Lagret 7 kilo hasj i moras mikrobølgeovn

En 24-åring fra Troms innrømte i retten at han mottok 9 kilo hasj ved Pyramiden kjøpesenter i Tromsdalen. 7 av kiloene lagret han i en mikrobølgeovn i kjelleren hos sin egen mor.

24-åringen er en av åtte som står tiltalt i Nord-Troms tingrett for å være del av en organisert gruppe som har fraktet store mengder narkotika fra Oslo til Nord-Norge.

I saken er det beslaglagt 9,5 kilo amfetamin og 20 kilo hasj.

Den tiltalte 24-åringen er inne i en prøvetid for å bli medlem av Hells Angels i Tromsø, og har i dag status som prospect.

Beslaglagt hos mora

Mannen innrømmer straffskyld for ett av forholdene i tiltalen, og sier han hentet hasjen i en bag som lå i en bil ved Tromsdalen i Tromsø.

Selv var han uten førerkort på dette tidspunktet, og måtte derfor få en kompis til å kjøre ham til stedet.

Han vil ikke si hvem som var oppdragsgiveren eller hvor han skulle levere hasjen.

7 kilo lagret han i en mikrobølgeovn i kjelleren hjemme hos mora i Tromsdalen, og det ble beslaglagt der.

– Jeg var sugen på action

Et av de andre forholdene flere av de involverte i saken er tiltalt for, er en påstått hasjleveranse på Shell-bensinstasjonen i Nordkjosbotn. Politiet har sikret seg overvåkingsbilder fra dette møtet.

24-åringen innrømte å ha vært på stedet sammen med en av de andre tiltalte, et 41-åring Hells Angels-medlem fra Bardufoss i Indre Troms, men benektet at han hadde mottatt noe stoff.

– Jeg var sykmeldt og sugen på action. Derfor ble jeg med dit. Men det var bare en rask tur og jeg så på det som en helt ubetydelig episode, sa 24-åringen i retten.

Fascinert av Hells Angels

Årsaken til at han selv oppsøkte MC-miljøet og Hells Angels i Tromsdalen er ifølge tiltalte at han synes de er flotte og fascinerende folk, og at det var et spennende miljø.

– Det var et enkelt valg når det kom til stykke, sa 24-åringen, som opprinnelig er fra Bardufoss, i retten torsdag.

Overvåkingsbilde

Bilde fra overvåkingskamera på bensinstasjonen til Shell i Nordkjosbotn i Balsfjord kommune, som er blitt presenteret som en del av bevismaterialet i den pågående rettssakeni Tromsø mot Hells Angels medlemmer.

Foto: Overvåkingskamera

Er HA-vaktmester

Den sjuende av de tiltalte bor i dag på klubbhuset til Hells Angels i bydelen Tromsdalen, og har status som prospect i Hells Angels.

Aktor Torstein Lindquister ville vite mer om hva det vil si å ha en slik rolle da han spurte ut 24-åringen.

– Man blir en slags vaktmester, og blir spurt om å gjøre ulike ting. Man kan stå i baren og man kjører veldig mye rundt på folk. Man må være tilgjengelig hele tida. Jeg bor jo på klubben og blir ringt mye, forklarte han.

– Er det slitsomt, spurte Lindquister.

– Det kan det vel være til tider, svarte 24-åringen med et smil, og forårsaket latter hos flere av de andre tiltalte – blant annet 41-åringen som er blant dem som spør ham om mange tjenester.

24.000 tekstmeldinger

Aktoratet kommer til å legge fram materiale fra 24.000 tekstmeldinger og 30.000 samtaler i retten.

Det er satt av seks uker til saken som starta mandag i Nord-Troms tingrett i Tromsø.