Hopp til innhold

Seks koronadødsfall i Troms og Finnmark i helga

Både UNN i Tromsø og Finnmarkssykehuset i Hammerfest hadde tre koronadødsfall hver i helgen.

Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

TRE DØDE: Ved UNN i Tromsø har tre personer dødd av koronarelatert sykdom i helga, samtidig som tre andre gikk bort ved Finnmarkssykehuset i Hammerfest.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

I Hammerfest har til sammen seks personer dødd av covid-19 siden mars i fjor.

Fem av disse dødfallene har kommet de siste to ukene. I Tromsø har åtte av de ti som har dødd av korona gått bort denne høsten.

Overfor NRK presiserer Terje Wikstrøm, ordfører i Hammerfest, at man ikke kan fastslå at de tre døde av covid-19, men at de døde med sykdommen.

Ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) har til sammen ti personer dødd med covid-19 gjennom pandemien – åtte i Tromsø, og to i Narvik. Tre av disse dødsfallene kom altså denne helgen.

Sykehuset ønsker ikke å gå inn på alder eller annen informasjon om helsetilstanden til de avdøde.

– Håndterer det godt

Sykehuset forteller til NRK at innleggelsene har begynt å stabilisere seg. Smitten i byen har den siste uka gått noe ned, etter at Tromsø innførte tiltak for omtrent to uker siden.

Koronasmitten i Tromsø har vært på sitt høyeste nivå så langt denne høsten, og toppet seg med 101 tilfeller 5. november. Siden har tallet dalt nedover, og snart skal byen begynne å ta i bruk koronasertifikat.

– Nå har det stabilisert seg på antall pasienter på siste ukene, så vi håndterer situasjonen med den driften vi har lagt opp til for øyeblikket, sier Per-Christian Johansen, pressevakt ved UNN til NRK.

– Foreløpig er det ikke noe problem å håndtere situasjonen, sier han.– Det kommer stadig pasienter inn, samtidig som andre skrives ut, så det er en viss rotasjon.