Kommuneledelsen oppretter kontakttelefon etter overgrepssak i barnehage

Tromsø kommune har bestemt at det skal opprettes et ekstra helsetilbud i forbindelse med overgrepssaken i en av byens barnehager.

Trond Brattland

Kommuneoverlege Trond Brattland og ledelsen i Tromsø kommune tar grep i forhold til overgrepssaken som er under etterforskning.

Foto: Vibeke Paulsen Ceron / NRK

Foreldre som har, og har hatt barn i den aktuelle private barnehagen i Tromsø, fikk fredag et brev fra ledelsen i barnehagen om denne saken.

Mye engstelse

Kommunen har derfor opprettet en ekspertgruppe bestående av helsepersonell, som alle involverte kan ta kontakt med, også i helga.

– Vi tror at det er mye engstelse blant foreldrene, og derfor har vi gjort det mulig for dem å ta kontakt med våre eksperter dersom de føler behov for det. Det sier kommuneoverlege Trond Brattland.

Snakk med barna

Brattland sier at det er viktig at foreldrene snakker med barna som føler behov for det.

– Det er viktig at foreldrene ikke presser samtaler på ungene, men at de gir saklig informasjon dersom barna spør, sier han.

– Og alle som føler behov for det, kan altså ta kontakt med vårt helseteam på telefon 90 12 38 12, sier kommuneoverlegen.

Tilbudet er åpent fra klokka 12 til 20 hver dag til og med 17. mai.

Erkjenner straffskyld

Den overgrepssiktede barnehageansatte mannen i 30-årene erkjenner straffskyld for seksuelle overgrep og krenkende adferd mot barn.

Mannen i 30-årene er foreløpig siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 195, andre ledd, bokstav c. Det vil si seksuell omgang med barn under 10 år og at det skal dreie seg om gjentatte overgrep.

Strafferammen er inntil 21 år i fengsel.