Kan bli mer Onroadfinnmark

Med gode tibakemeldinger fra rytterne, er det håp for å kunne videreutvikle Onroadfinnmark til neste år.

Onroadfinnmark over Sennaland

Her er syklistene i Onroadfinnmark på vei over Sennalandet under sommerens sykkelritt. Det var såpass populært at arrangøren har god tro på framtiden til dette sykkelrittet.

Foto: Steinar Vik

Debuten til sykkelrittet Onroadfinnmark har fått gode tilbakemeldinger fra deltagerne. Det skriver arrangøren, Offroadfinnmark, i en pressemelding.

Samtlige av de 66 rytterne som stilte til start svarte ja på spørsmålet om de ville anbefale andre syklister å stille opp i rittet. I tillegg vil de sannsynligvis også stille til start i rittet pånytt selv.

– Det er svært positive tilbakemeldinger, sier kontorsjef Conny Graumann.

Løypa gikk over 444 kilometer og 3.673 høydemeter. Det var ingen søndagstur å sykle langs landeveiene i Finnmark fra Alta via Karasjok, Lakselv, Skaidi og til Alta igjen hvor målgangen fant sted 5. juli 2014.

Graumann sier de brukte svært lite ressurser på markedsføringen av dette rittet, da det er et sideprosjekt av Offroadfinnmark.

Kontorsjef Conny Graumann og daglig leder Jørund Greibrokk, Offroadfinnmark

Kontorsjef Conny Graumann og daglig leder Jørund Greibrokk er fornøyd med nyvinningen Onroadfinnmark. Her under årets Offroadfinnmark

Foto: Morten Broks

Det var likevel ikke problemer med å få ryttere nok til å gjennomføre dette rittet.

– Det ble gjennomført som en kombinasjon mellom individuell – og lagkonkurranse, og ble godt mottatt av de som svarte på undersøkelsen. Dette vil vi ta med oss videre i planleggingen av neste års Onroadfinnmark, forteller daglig leder Jørund Greibrokk.

Med tanke på oppslutningen rundt årets Arctic Race of Norway og sykkelsporten, så er han overbevist om at også Onroadfinnmark kan bli noe stort.

– Allerede neste år venter vi en god økning i deltaker antallet i rittet, sier Greibrokk.

Syklistene på tur opp Kløfta i Onroadfinnmark

Syklistene på tur opp Kløfta under Onroadfinnmark i sommer.

Foto: Steinar Vik