NRK Meny
Normal

OnroadFinnmark - første gang langs Finnmarks landeveier

Natt til lørdag går starten for historiens aller første Onroad Finnmark. Sykkelrittets arrangører har et håp om å kunne bli et nasjonalt ritt i fremtiden.

Offroad Finnmark

Offroad Finnmark har allerede blitt arangert i flere år. Denne helgen er det klart for historiens aller første OnroadFinnmark og startskuddet går nå natt til lørdag. 70 deltakere skal sykle over 444 kilometer og 3673 høydemeter.

Foto: Jon Vidar Bull

70 deltakere står på startstreken til det helt nye sykkelrittet som går over 444 kilometer og 3673 høydemeter. Løypa er tøff og går langs landeveiene i Finnmark fra Alta via Karasjok, Lakselv, Skaidi og til Alta igjen hvor målgangen finner sted.

Ifølge daglig leder for OnroadFinnmark Jørund Greibrokk vil deltakerene få oppleve midnattssola under rittet.

– Det har vi fått garantier om, forteller han.

Offroad Finnmark har blitt arrangert i flere år, og nå syntes arrangørene det var på tide med et landeveisritt også. I lengere tid har de hatt en plan om å utvikle et mer ekstremt ritt langs landeveien og i Finnmark er det helt unike muligheter og forutsetninger for det.

Onroadfinnmark

Daglig leder Jørund Greibrokk er klar til å starte historiens første Onroadfinnmark som starter i natt og forteller at de har fått garantier om fint vær og midnattssol.

Foto: OnroadFinnmark/Jon Vidar Bull

– Naturen ekspesjonelt vakker, spektakulær og variert, og det er muligheter for sykling på veier med lite trafikk, sier Greibrokk.

Håper å bli et nasjonalt ritt

Arrangørene har et håp om at OnroadFinnmark i fremtiden skal bli et stort nasjonalt ritt i konkuranse med blandt annet Trondheim-Oslo.

– Vi har troen på at vi i løpet av få år kan få opp et arrangement som skal stå seg godt i konkurransen med andre lange landeveisritt, forteller han.

NRK kommer til å følge løpet, og på nettsidene vil det være mulig å følge rytterne på GPS-kart. Det vil bli liveoppdateringer gjennom hele løpet, og i tillegg vil et reporterteam følge med og rapportere direkte.