Hopp til innhold

Slik feiret byen da kongeparet kom på besøk

Både store og små koste seg da kongeparet gjestet Tromsø.

Dronning Sonja under barneløpet i MSM 2016

Dronning Sonja tok seg tid til en liten prat med barna da hun foretok den offisielle åpningen av årets Midnight Sun Marathon.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Kongeparet startet lørdag på sin ti dager lange jubileumsreise med kongeskipet, der seks norske byer fra nord til sør skal besøkes. Lørdag var kongeparet i Tromsø, og i den anledning hadde NRK Troms en direktesending fra sentrum av byen, som du kan se om igjen i vinduet under.

Kongeparet gjestet Tromsø som første by i den ti dager lange jubileumsreisen i forbindelse med deres 25-årsjubileum som regenter. Programleder: Morten Kræmer.

Kongeparet tok imot 300 gjester

Regnværet til tross, det var et strålende opplagt kongepar som møtte de 300 spesielt inviterte gjestene på Skansen i Tromsø der det var duket til en privat kongelig hagefest, som innledet kongeparets besøk i byen. Kongeparet håndhilste og snakket med både store og små fremmøtte.

Kong Harald spøkte i sin tale at han var glad for å være til stede i Tromsø under åpningen av Midnight Sun Marathon, men at han også var glad for at han ikke stilte som deltaker.

Kong Harald hilser på gjestene sine
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Dronningen åpnet maratonet

Lørdag ettermiddag deltok kongeparet også på folkearrangementet på torget i byen i forbindelse med Midnight Sun Marathon. Dronning Sonja åpnet årets løpsfest, med Labb og Line-løpet som første ut av distansene. Kongeparet sto også på sidelinjen og heiet fra de unge løperne langs Storgata.

Dronning Sonja under barneløpet i MSM 2016
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Merk bildene dine med #nrktroms

Har du fine bilder fra kongebesøket? Del dine bilder fra feiringen med oss. Send oss bilder via e-post til troms@nrk.no, via vår Facebook-side eller ved å merke bildene dine med #nrktroms på Instagram.

Last opp bildene dine direkte her:

Laster innhold, vennligst vent..