Geir tar Movember til nye høyder

Tross minimal bartevekst tar Geir Hevnskjel Ringvold oppgaven som lagkaptein på alvor. Får han inn 20.000 kroner innen slutten av måneden ryker begge øyenbrynene.

Geir Hevnskjel Ringvold

– Det er både lidenskapen for saken og konkurransemennesket i meg som har lyst til å gjøre dette her så godt jeg kan.

Foto: Privat

– Jeg tok et bilde med barberskum i ansiktet, egentlig bare for å markere at nå er det "shavedown". For moroskyld tok jeg barberskum på øyenbrynene også. Det var egentlig aldri meningen at øyenbrynene også skulle gå.

Geir Hevnskjel Ringvold (30) fra Tromsø hadde plutselig ikke lenger noe valg da kommentarene begynte å renne inn på Facebook.

I anledning Movember barberer mange menn barten og lar den vokse hele måneden, for å sette fokus på blant annet prostatakreft. I fjor samlet de norske bartene inn over 7 millioner kroner.

– Kommer til å koste dyrt

– Det hadde egentlig aldri falt meg inn, så det kommer til å koste. Men hvis folk har lyst til å se meg uten øyenbryn må hundre stykker gi meg to hundre kroner hver på min Movember-profil. Da kan jeg gå med på det, sier Ringvold til NRK.

Du kan registrere deg som en pengeinnsamlende bartemann på nettsiden til Movember. Her oppretter man en profil og lar barten gro.

Til daglig jobber Geir Hevnskjel Ringvold i Kreftforeningen. Han er også blitt utpekt som Kreftforeningens lagkaptein.

– Og det til tross for at jeg aldri har klart å samle noe særlig bartevekst. Nå har jeg bikka 30 og blitt litt grå i håret, men barten har enda latt vente på seg.

Egyptisk farao

Så for å innfri måtte han ty til det ekstreme.

– Om pengene kommer inn er det veldig gledelig, men på en annen side hadde det vært gledelig å ikke se ut som en egyptisk farao, ler han.

Men fra spøk til alvor. Geir Hevnskjel Ringvold brenner for Movember-aksjonen.

Ønsker andre velkommen på sitt lag

– Jeg har veldig tro på å bruke barten som en igangsetter for å kunne prate om kreftformer hos menn som for eksempel prostatakreft og testikkelkreft. Og i kombinasjon med at man kan samle inn penger som går til kreftforskning, er det veldig lett å støtte denne saken.

Som så mange andre har han også mistet noen han var glad i til sykdommen.

– Hvis det er noen andre som har lyst til å delta i Movember-aksjonen så har Kreftforeningen et lag som alle kan bli med på!

Nyheter fra Troms og Finnmark