Hopp til innhold

Fotballkamp kan bli rene snøballkrigen

Det har kommet nesten en halvmeter snø i Tromsø siden søndag, men både på Alfheim og TUIL Arena skal det spilles fotball. Seriestart er om kun fire dager.

Både TIL og TUIL har utfordringer med snøen før seriestart.

Å spille fotball er ikke det folk flest tenker på i Troms for tida. Men om fire dager er sesongen er i gang, så nå må spaden fram.

– Vi må gjennomføre treningene og da må vi bidra alle sammen, sier TIL-spillerne muntert, mens de løfter målet over snødungene.

Rundt Alfheim ruver skavlene. Siden søndag har det snødd nesten en halv meter i Tromsø. Det skaper utfordringer for dem som skal sørge for grønne baner til seriestarten i fotball.

– Vi bor her vi bor, og vi må tåle det som kommer ned fra himmelen. Vi vet at mars og april kan være ustabile. Men kamp på søndag blir det uansett, og Brann skal vi slå uansett, sier hovedtrener for TIL, Bård Flovik.

Og kanskje kan snøen være en liten fordel for hjemmelaget.

– Det blir annerledes for Brann å komme opp hit. De har visstnok spilt treningskamp innendørs. Det blir en overgang for dem, sier TIL-keeper Gudmund Kongshavn.

På TUIL Arena i Tromsdalen var det helt grønt på søndag. Nå er banen dekket av snø. Hit kommer Åsane til seriestart i 1. divisjon – også det om fire dager.

Daglig leder Roger Ness tar spaden fatt. Men det må nok maskiner til i både en og to dager for å gjøre banen og området rundt snøfritt.