Hopp til innhold

TIL og TUIL gikk sammen for kreftkampen

Naboklubbene TIL og TUIL møttes til treningskamp knappe fire uker før seriestart for å samle inn penger til Ung Kreft.

Christer Johnsgård, Ingvild Emilie Hallvardsdatter Østgård og Jonas Johansen

TUIL-spiller Christer Johnsgård, Ingvild Emilie Hallvardsdatter Østgård i Ung Kreft og TIL-spiller Jonas Johansen. Kampen endte 2–0 til Tromsø IL.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Det er utrolig morsomt å se at så mange støtter denne saken. Sist jeg sjekket var det kommet inn over 11.000 kroner. Vi er veldig fornøyd med det, sier Ingvild Emilie Hallvardsdatter Østgård, leder for Ung Kreft.

Mandag klokka 18 møttes Tromsø IL og Tromsdalen UIL til treningskamp. Og i stedet for å ta inngangsbillett, satte de to klubbene i gang en innsamlingsaksjon til minne om Bjørn Lidin Hansen for Ung Kreft.

Bjørn Lidin Hansen spilte for både TIL og TUIL før han ble kreftsyk. Hansen ble i fjor vår erklært kreftfri etter en ett år lang kamp. Men etter lang tid med alvorlig sykdom og behandling fikk han i høst en utmattelsesdepresjon som gjorde at Hansen valgte døden foran livet. Han døde 25. oktober.

– Svært viktig

De to fotballklubbene ønsker derfor å samle inn penger i hans minne til organisasjonen Ung Kreft i Troms og Finnmark, hvor frivillige unge mennesker som selv har opplevd kreftsykdom, hjelper kreftrammede og pårørende.

Ingvild Emilie Hallvardsdatter Østgård og Mohammed Ahamed

Ingvild Emilie Hallvardsdatter Østgård og TUIL-spiller Mohammed Ahamed.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Det er for å gjøre hverdagen for kreftrammede enklere, både kreftsyke og pårørende. Men også for å gi hjelp i tiden etter at man er erklært kreftfri. Det er nesten den vanskeligste tiden, for da skal man tilbake til det livet man hadde før kreften, sier Østgård.

Hun fikk selv kreft da hun var fire år gammel og ble kreftfri da hun var sju.

– Det er i tiden etterpå jeg har hatt det mest vanskelig. Derfor liker jeg å bruke min energi nå til å hjelpe andre i samme situasjon. Det er ekstra stas at TIL og TUIL også går sammen for å hjelpe.

– Skulle nesten bare mangle

TUIL-spiller Christer Johnsgård har spilt sammen med Bjørn Lidin Hansen, og synes innsamlingsaksjonen er veldig viktig.

– Det føles bra å kunne bruke en slik anledning til å gjøre noe godt. Jeg spilte sammen med Bjørn i flere år og jeg har utelukkende positive minner.

TIL-spiller Jonas Johansen husker Bjørn Lidin Hansen som en kriger.

– Det er en viktig jobb Ung Kreft gjør, og at vi kan hjelpe med penger der er jeg svært glad for. Det skulle nesten bare mangle.

Det har blitt satt opp en innsamling på Spleis og hvis du ønsker å bidra kan du gjøre det her.

Kampen endte 2–0 til Tromsø IL.

Naboklubbene TIL og TUIL møttes til treningskamp knappe fire uker før seriestart for å samle inn penger til Ung Kreft.