Hopp til innhold

– Jeg er den eneste her som aldri har hatt på meg landslagsdrakten før

TILs Jostein Gundersen (20) har tatt en helt annen vei til U21-landslagsdebuten enn de andre spillerne i troppen.

Jostein Gundersen

TILs talentfulle midtstopper Jostein Gundersen er i Portugal denne uka med U21-landslaget. 20-åringen har aldri spilt med flagget på brystet tidligere.

Foto: privat

Tromsø Idrettslag har imponerende fire spillere i U21-landslagstroppen i Portugal denne uka. Runar Espejord, Mikael Norø Ingebrigtsen og Ulrik Yttergård Jenssen har alle flust med aldersbestemte landskamper for Norge – fra G15 og oppover.

Jostein Gundersen derimot – han har ikke en eneste én.

Får stopper-talentet, som slo igjennom i eliteserien i fjor, sjansen mot Portugal fredag ettermiddag, vil det være hans første kamp med flagget på brystet noen gang.

– Jeg er den eneste her, tror jeg, som aldri har hatt på meg landslagsdrakten før. Det er jo litt gøy, egentlig, sier Jostein Gundersen til NRK.

Har tatt små steg de siste årene

Mens de andre i TILs gylne '96-generasjon har markert seg både nasjonalt og internasjonalt, har Gundersen tatt en annen vei.

– Folk utvikler seg i ulikt tempo. Og alle kan bli gode til slutt – bare du jobber på, sier Gundersen.

Jostein Gundersen mot RBK

TILs Jostein Gundersen takler RBKs Fredrik Midtsjø i eliteseriekampen mellom RBK og TIL på Lerkendal stadion i fjor.

Foto: Ned Alley / NTB/Scanpix

– Hvordan har du jobbet de siste årene for å komme dit du er nå?

– Jeg har jobbet veldig strukturert og godt. Og tenkt mye på hva jeg må forbedre for å ta steg hele veien. Det har jeg lyktes med.

Tøff konkurranse på stopperplass

Han stortrives på samling med de fremste norske fotballspillerne – under A-lagsnivå. Blant spillerne i troppen er Martin Ødegaard og Martin Samuelsen, som begge har spilt på A-landslaget.

– Det er gøy og en god erfaring å ta med seg. Det er mye taktisk, og mye å lære. Og mange bra spillere her også, sier Gundersen.

Han konkurrerer med blant andre klubbkamerat Ulrik Yttergård Jenssen om en stopperplass mot Portugal fredag – og Russland i Marbella i Spania i neste uke.

– Vi er fire stoppere i troppen. Det er god konkurranse. Vet ikke helt hvordan jeg ligger an til å spille første kampen, men jeg håper å få starte i én av de to kampene vi har nå, sier Gundersen.