– Stormannsgalskap!

Lederen i Troms Idrettskrets går hardt ut mot planene om fotball-EM i Norge.

President i Norges Ishockeyforbund, Ole-Jacob Libæk

Også president i Norges Ishockeyforbund, Ole-Jacob Libæk, advarer mot EM-planene.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Lederen i Troms Idrettskrets, Knut Bjørklund, tror fotball-EM i Norge i 2016 vil ramme øvrig anleggsutvikling i Norge.

Han mener prosjektet har utvikla seg til stormannsgalskap:

– Det har i alle fall utviklet seg til det, når man ser de kostnadstallene som nå kommer frem. Det skal bygges fire gigantiske anlegg vi ikke vil ha bruk for i ettertid, vi har jo full hyre med å fylle opp Ullevål i dag. Her er det snakk om å bygge en tribunekapasitet vi aldri vil få bruk for.

– Har et særlig ansvar

Bjørklund har selv bakgrunn fra breddefotballen. Likevel vil han ikke ha fotball-EM på norsk jord i 2016.

– Nettopp fordi jeg har bakgrunn fra fotball kan jeg refse fortballen med tyngde når de nå kommer med en søknad på denne måten, som vil ramme øvrige idretter. Vi har et særlig ansvar fordi fotballen er en stor idrett.

Nå blir fotball-EM tema når alle kretslederne i norsk idrett møtes om 14 dager. Bjørklund sier mange i norsk idrett tror EM-prosjektet vil gå på bekostning av øvrig anleggsutvikling.

– Forklarer 2018-motstand

Også presidenten i Norges Ishockey-forbund, Ole Jacob Libæk advarer mot fotball-EM. Han sier søknaden om statstilskudd på hele sju milliarder kroner forklarer hvorfor Fotballforbundet arbeidet aktivt mot Tromsø-OL:

– Det ser jeg som mer enn sannsynlig, og det mente vi allerede da i første rekke golf-forbundet og fotball-forbundet gjorde sitt ytterste for å drepe 2018, og av en eller annen merkelig grunn fikk støtte fra både administrasjonen og styret i Norges Idrettsforbund. Og det var jo en katastrofal avgjørelse, dessverre.

Les også: