NRK Meny
Normal

Ber om seks milliarder til fotball-EM

NFF ber staten om milliard-tilskudd for å arrangere fotball-EM i 2016.

Sondre Kåfjord

Fotball-president Sondre Kåfjord

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Norges Fotballforbund ber staten om et tilskudd på mellom 6,2 og 6,9 milliarder kroner til et eventuelt fotball-EM i Norge og Sverige i 2016.

Det var fotballpresident Sondre Kåfjord som onsdag overleverte Kultur- og kirkedepartementet det han kalte en invitasjon til dialog om statstilskudd.

Kåfjord sa at de totale kostnadene forbundet med et sluttspill i fotball-EM om sju år er beregnet til mellom 8 og 8,5 milliarder kroner.

Fotballforbundet skal selv ta 1,6 milliarder kroner av disse kostnadene.

Video: Landslagsspillere om EM-søknaden

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_9_2_17_20_33_544.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Verdens tredje største

- Dialogen mellom departementet og fotballforbundet har pågått en stund allerede. Jeg er veldig entusiastisk til denne ideen, for det er verdens tredje største idrettsarrangement det er snakk om, sa Giske.

Kulturministeren sa også at han er glad det er invitert til en dialog, slik at han ikke ble tvunget til å si ja eller nei.

Da Kåfjord og co. i fotballforbundet overleverte invitasjonen til en dialog om statstilskuddet til kulturministeren onsdag ettermiddag ble det også fortalt at det allerede har vært kontakt mellom norske og svenske myndigheter om denne saken.

Venter store inntekter

Som en del av søknaden har NFF lagt ved en rapport utarbeidet av blant andre Dag Morten Dalen, Professor ved Handelshøgskolen BI.

Rapporten hevder att det vil komme 1,1 milloner fotball-turister til Norge i forbindelse med ett fotball-EM, noe som vil gi inntekter på rundt sju milliarder kroner.

Les: Lukrativt fotball-EM

Bør Norge søke EM i 2016? Si din mening!

Fotballnyheter