Flytter fra byen til bygda

Ingunn Irene Rivertz Vatne har jobbet som lege i Akershus og Oslo i rundt ti år. Nå har hun kjøpt bygget hvor hun selv gikk på videregående, og skal nå inn i en ganske annerledes hverdag.

Ingunn vil åpne helsesenter på Solhov

Ingunn Irene Rivertz Vatne vil åpne helsesenter kombinert med gårdsdrift på gamle Solhov folkehøgskole.

– Jeg har jo vokst opp på nabogården, så jeg har kjent Solhov siden jeg var liten og har et veldig godt forhold til bygget og bygningsmassen, sier den fornøyde huseieren.

Ingunn Irene Rivertz Vatne har jobbet som lege i Oslo-området i rundt ti år, men hun har alltid visst at hun skulle tilbake til Lyngen.

Nå har hun betalt 2 533 000 kroner for Solhov folkehøgskole, og satser på å være i gang allerede 1. mars.

Helsesenter

Ingunn Irene Rivertz Vatne

Ingunn Irene Rivertz Vatne har jobbet som lege i Akershus og Oslo i rundt ti år, nå flytter hun hjem til Lyngen.

Foto: Moment Studio

– Det jeg planlegger fra 1. mars er å leie ut til turister. Overnatting, bespisning og aktiviteter, og så håper jeg å få en avtale med Helse-Nord fra 1. januar 2015 så jeg kan starte opp med et helsesenter også.

Hun sier at når muligheten til å kjøpe Solhov melde seg måtte hun bare slå til.

– Det jeg tenker da er å gi et helsetilbud til befolkningen, og at man også kan kombinere det med gårdsdrift med økologiske råvarer og lokalprodusert mat, sier hun.

Hun håper det kan bli positivt både for Solhov og befolkningen.

Kommet hjem

Solhov

Solhov folkehøgskole

Foto: Privat

Ingunn starter opp dette prosjektet alene, men hun får hjelp av gode støttespillere, og vil ansette folk etter hvert som det trengs.

– Jeg har jo den gården ved siden av som jeg har boplikt på, så jeg må bo der, men det ligger jo rett ved siden av. Jeg kommer uansett til å være veldig mye på Solhov, og planen er å starte opp 1. mars i år.

Venner og familie synes også det er spennende, og Ingunn er klar for den nye hverdagen.

– Rart å ha en helt annen hverdag, men jeg gleder meg virkelig til dette. Jeg har alltid følt at Lyngen er mitt hjem. Jeg hardt vært her hver eneste sommer, jul og generelt i ferier. Jeg føler jo at jeg kommer hjem, sier hun.