Hopp til innhold

Har tjent 11 millioner på nordlys

Nordlysturismen skyter fart i Tromsø-regionen.

– Vi har hatt en kjempevinter så langt. Ved utgangen av mars hadde vi tjent mer på nordlysaktiviteter enn vi tjente i hele fjor, sier daglig leder for Visit Tromsø-regionen, Victoria Bakken til NRK.

11 millioner kroner har nordlysturistene brukt på aktiviteter som hunde- og reinkjøring under nordlyset og guidede nordlysturer.

I 2012 doblet turistaktørene inntektene på nordlysaktiviteter sammenlignet med året før.

– Hvordan kan du forklare denne voldsomme økningen?

– Alle turistaktørene som opererer i landsdelen har hatt et enormt fokus på nordlyset. I tillegg har vi tjent mye på å gjøre det mulig å kjøpe opplevelsene på nett, sier Bakken.

Jungeltelegrafen

– I tillegg ser vi at fornøyde gjester gir kjempemarkedsføring. I en undersøkelse vi gjennomførte i fjor svarte 97 prosent av de spurte at de ville anbefale nordlysturisme til sine venner og bekjente.

Sesongen for nordlysturisme er over for denne gang, men Bakken tror suksessen vil fortsette når det igjen bli aktuelt i september.

– Sesongen starter tidligere enn før, noe som gir oss enda mer spillerom. Det som blir viktig nå er å presentere aktivitetene enda bedre på nett og gjøre det enda enklere å kjøpe opplevelsene. I tillegg må vi sikre kvaliteten på det vi har å tilby, sier hun.

Video Timelapsvideo med Nordlys

Eirik Evjen fra Lofoten har fanget noen fantastiske nordlysbilder med sitt kamera.

CNN-skryt

Visit Tromsø-regionen har ikke en spesiell satsing mot USA. Likevel tyder ting på at amerikanerne har latt seg imponere av nordlyset.

CNN Travel presenterte tidligere denne måneden en liste over 27 ting de mener vil minne deg på hvor fantastisk jorden er.

Først på lista kommer soloppgangen ved det buddhistiske klosteranlegget Borobudur i Indonesia, foran stæren som flyr i flokk over havnen i Brighton.

På tredjeplass kommer nordlyset.

"Dette astronomiske fenomenet sees best om vinteren i Skandinavia, men det er aldri garanti for å få nordlyset med seg, noe som gjør det magisk når nordlyset først viser seg," skriver CNN.

De har tidligere hevdet at Tromsø er det beste stedet for å se nordlys.

Nordlyset spiller på nattehimmelen

CNN ser på nordlyset som en av tingene som gjør jorden fantastisk.

Foto: Roar Hansen