Dagny har 1,6 millioner avspillinger på Spotify og en stor hemmelighet

Juleferien i Tromsø har ikke vært helt normal for Dagny Norvoll Sandvik (25).

Dagny

Dagny Norvoll Sandvik har lagt den rolige trubaduren bak seg. Nå sikter hun mot pophimmelen.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Trubadur-Dagny er død. I hvert fall for en stund, sier Dagny Norvoll Sandvik.

25-åringen har vært hjemme i Tromsø i jula. Mandag reiser hun tilbake til London, hvor det venter innspilling av ny musikk og planlegging av resten av året. Kalenderen er allerede full av bookinger, og turer «over dammen». Studiotid i New York og Los Angeles.

Det var nemlig noe som skjedde i september. Dagny, som var kjent for rolig, melodiøs singer-songwriter-musikk, slapp «Backbeat».

Se henne fremføre låten live hos P3-Christine:

1,6 millioner avspillinger

På en drøy uke ble låten spilt av 450 000 ganger på strømmetjenesten Spotify. Når Dagny nå setter seg på flyet tilbake til London teller hun 1,6 millioner avspillinger.

– Det er mange dører som åpner seg når du blir strømmet så mange ganger. For min del har det snudd alt på hodet på et vis, i positiv forstand. Det er bare å ta tak i de mulighetene du får, og få det beste ut av det, sier Dagny.

Mellom vaktene på Vinmonopolet i Tromsø og julemiddager har hun fått noen spennende telefoner.

– Jeg holder det hemmelig inntil videre. I februar kan jeg komme tilbake og fortelle mer.

– Hvorfor tror du «Backbeat» har slått an slik den gjorde?

– Spør du meg, så spør jeg deg. Jeg visste det var noe med låten da jeg skrev den, men ikke nøyaktig hva. Jeg tror folk blir i godt humør av å høre låten. Den har jo god energi.

Møtte superstjernen

Da Dagny Norvoll Sandvik var i Thailand for å spille inn musikk sammen med blant andre Richard Craker (til høyre) i desember 2012, fikk hun møte Sting.

Livet som popstjerne

Hvordan er da livet som popstjerne?

– Jeg føler meg som den samme personen jeg alltid har vært. Og jeg får masse hyggelige tilbakemeldinger. Kommer det noe negativt må jeg bare bestemme meg for om jeg skal ta det negativt eller se på det som en utfordring. Jeg vet jo at jeg fortsatt har en del jobbe med.

I februar skal hun spille på studenthuset Driv, hjemme i Tromsø. Senere i år skal hun blant annet spille på Trondheim Calling, Øyafestivalen, by. Larm og Nederlandske Eurosonic. Og P3 har henne på lista over artister vi må regne med å høre mer fra i 2016.

– Jeg må klype meg i armen, og si til meg selv: «Dagny, får du med deg dette?».