– Som å være midt i en skrekkfilm

Leder for Finnmark AUF beskriver skytedramaet på Utøya som en skrekkfilm. Selv fikk han alvorlige skader på flukt fra gjerningsmannen.

Tarjei Jensen Beck

Tarjei Jensen Beck ligger hardt skadd på sykehus i Tromsø etter tragedien på Utøya.

Foto: Anette Zomowski / NRK

– Det var et helvete på øya. Du kan tenke deg den verste skrekkfilmen du har opplevd, men du er midt i det selv, slik beskriver leder i Finnmark AUF, Tarjei Jensen Beck (19) om dramaet på Utøya fredag.

Han ligger på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med bruddskader og mulige skuddskader i foten, og et brudd under det ene øyet.


Tarjei fikk først øye på gjerningsmannen da han var på vei til et av byggene på øya for å hente noen klær.

Falt fra klippe

– Vi skjønte det var alvor i løpet av ti sekunder. Noen hadde sagt at politiet var kommet for å lete etter bomber, deretter så jeg at han skøyt rundt seg, sier Tarjei, som kommer fra Hammerfest.

Han så flere personer bli skutt før han løp inn i skogen og gjemte seg på en klippe.

Den siktede 32 åringen skjøt etter Hammerfest-gutten, som falt over 15 meter ned fra klippen, og ble liggende bevisstløs til dramaet var over.

Etter dette husker han ikke mye av det som skjedde på øya. Han ble berget av andre AUF-ere, og fraktet til fastlandet med båt.

Seks år på Utøya

Legene vet ikke om skadene Tarjei har fått bare stammer fra fallet, eller om han også ble skutt.

19-åringen ble behandlet på Ringerike sykehus, og kom til Tromsø lørdag. Han er operert flere ganger. I kveld kommer familien til sykehuset.


– Det blir veldig bra å møte dem, sier Tarjei.

Han har vært seks ganger på Utøya, og beskriver minnene fra AUFs sommerleir som sol, sang og idyll.

– Vi skal ta det tilbake, sier Tarjei.


Fortsetter i AUF

Han kommer til å fortsettes om AUF-leder når han kommer ut av sykesenga. Til høsten flytter han til Tromsø for å studere samfunnsøkonomi.

Ennå er det sju ungdommer fra Troms og Finnmark det ikke er gjort rede for etter massakren på Utøya, der minst 86 mennesker ble drept.


En gutt er bekreftet omkommet, mens to ungdommer fra Troms også ligger alvorlig skadd på sykehus.