NRK Meny
Normal

Kjøpte mye vaskemiddel rundt drapstidspunktet: – Deler av gulvet har etset bort

Hjemme hos den tiltalte 50-åringen ble det funnet store mengder vaskemiddel som påtalemyndigheten mener kan ha vært brukt for å fjerne spor.

blod kvaløya-drapet

Her er middelet ''hungarian red' tatt på gulvet for å finne blodspor.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Første gang kriminalteknikerne var hjemme hos den tiltalte 50-åringen var de ikke klar over at dette også var et mulig sted for et annet drap. Han var da siktet for drapet på Hermod Magne Steinsund.

Kort tid senere ble det klart at Stein Håvard Larsen var savnet og kriminalteknikerne fortsatte da med grundigere søk hjemme hos mannen som var siktet for det første drapet.

Da kriminalteknikerne fortsatte med nye søk i hjemmet hos den tiltalte mannen ble det funnet over 100 blodflekker som stammer fra den savnede Stein Håvard Larsen. I tillegg ble det funnet klær med to kulehull og det som antas å være knivstikk. DNA fra den savnede er også funnet på klærne som ble funnet hjemme hos 50-åringen.

Mengder av blod

Da Kripos satte i gang grundigere undersøkelser fant de blod på vegger, Playstation og høyttalere. På stuegulvet ble det funnet spor av kraftig vask.

Store deler av gulvteppet var skåret ut og fjernet, og krimteknikere fant to biter av gulvteppet som stammer fra teppet i stua.

– Det så ut for oss som at det først var noe som lå oppå gulvet, men i ettertid fant vi ut at deler av gulvet var etset bort av kraftig vaskemiddel, fortalte teknikerne fra Kripos da de vitnet.

vaskemiddel kvaløya-drapet

Dette er en del av det som inngår i bevismaterialet til politiet mot den tiltalte.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Antatt drapssted

Det er altså i stua til den tiltalte 50-åringen påtalemyndigheten mener den fremdeles savnede Stein Håvard Larsen ble drept.

Onsdag la en våpenekspert frem sin analyse av drapsvåpenet.

I retten torsdag ble det fremlagt en rekke kvitteringer på at mannen i tidsrommet da drapet kan ha skjedd har kjøpt vaskehansker og mye vaskemiddel.

Politirevisoren la også frem en bussbillett som er betalt kontant den 22. september på kvelden. Det til tross for at det i den samme pengeboka til tiltalte ble funnet et busskort som var brukt kun få dager tidligere, som fremdeles hadde penger igjen.