Alice Cooper til Tromsø: – Kommer til å smelle!

Rockelegenden Alice Cooper spiller på Buktafestivalen i juli 2017.

Alice Cooper

Alice Cooper i et av sine mer lystige øyeblikk. 68-åringen har 26 plateutgivelser bak seg.

Foto: Presse

Den legendariske rockestjernen Alice Cooper kommer i juli til Tromsø for å holde konsert. 68-åringen bak slagere som «Poison», «School's out» og «Welcome to my nightmare» skal opptre på Buktafestivalen neste år, sier festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen overfor NRK.

– Jess. Jeg kan bekrefte at Alice Cooper endelig kommer til å spille på storscenen i Telegrafbukta. Det er noe vi har drømt om i mange år. Jeg tror det kommer til å smelle som faen, sier Pettersen.

Dyrnes og Pettersen

Bookingsjef og festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen gleder seg storveis over at nok en legende er klar for å sette fyr på Telegrafbukta.

Foto: Petter Strøm
Sjokkrockens gudfar

Alice Cooper heter egentlig Vincent Damon Furnier og ble født i Detroit i 1948. Siden slutten av 60-tallet har amerikaneren «sjokkert» fans over hele verden med sine horroraktige sceneshow.

Giljotiner, elekriske stoler og store mengder blod (jukseblod, altså!) er faste innslag på enhver Alice Cooper-konsert.

Selv bruker «the godfather of shock rock» å vandre rundt på scena med svart sminke rundt øynene, en boaslange rundt halsen og gjerne en pisk, et sverd eller noe så proaisk som en stav i handa (på fritiden vandrer han rundt med en golfbag over skuldra, men det er en annen historie).

Ifølge Pettersen ønsker festivalen å ikke bare vise siste nytt, men også presentere gamle helter, og viser til at både Iggy Pop, Motorhead og Ray Davies har gjestet Bukta tidligere.

– Vi vil ha artister som har vært med på å forme og prege musikkhistorien. Alice Cooper en en slik artist, sier Pettersen.

Alice Cooper på Steinkjerfestivalen 2010

Alice Cooper på Steinkjerfestivalen i 2010.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Stilte som kandidat i presidentvalget

Totalt har Alice Cooper gitt ut 26 plater, men det er ikke albumene hans som har skapt de største overskriftene de siste åra.

Tidligere i år prøvde han nemlig å bli valgt til amerikansk president, under mottoet «A troubled man for troubled times».

Blant kampsakene var å gjøre Lemmy Kilmister en del av Mount Rushmore-minnesmerket, få Brian Johnson tilbake som vokalist i AC/DC, samt gjøre snakking i kinosalen ulovlig.

Selv om Alice Cooper mislyktes i presidentvalget (Donald Trump vant), mener Lasse Lauritz Pettersen at artisten fortsatt er aktuell. Som artist, altså.

– Han er utrolig vital som artist og fikk panegyriske anmeldelser for sine konserter i sommer. Jeg er 100 prosent sikker på at han kommer til å glede og begeistre publikum, sier Lasse Lauritz Pettersen.

Buktafestivalen 2017 arrangeres 20.-22. juli.