Ronny og familien nyter Buktafestivalen fra terrassen

I anledning Buktafestivalen tok Ronny Wilhelmsen hammeren fatt og bygget sin egen bar på terrassen, kun et steinkast fra festivalområdet.

Ronny Wilhelmsen

Ronny Wilhelmsen bygget sin egen bar på terrassen i anledning Buktafestivalen.

Foto: Linn Blomkvist

Det er ikke vanskelig for festivalgjengere på vei til og fra Buktafestivalen å legge merke til Ronny Wilhelmsen og Mari Johnsen sin fargerike terrasse i øverste etasje av leilighetsbygget på Sør-Tromsøya.

Rett over gata fra festivalområdet i Telegrafbukta bor paret og deres fem måneder gamle baby. Festivalstøyet plager ikke dem – tvert imot så har de virkelig utnyttet sjansen.

Egen festivalopplevelse

Da NRK besøker den lille baren ved Kvaløyvegen hører man Ane Brun fra scenen i Telegrafbukta. Her får familien sin egen festivalopplevelse.

Ronny Wilhelmsen og

Ronny Wilhelmsen og samboeren Mari Johnsen åpnet «bar» på terrassen. Der hører de godt konsertene i Telegrafbukta.

Foto: Linn Blomkvist

Ronny Wilhelmsen satte i gang byggearbeidet noen dager før festivalstart.

– Det tok fem-seks timer. Mari trodde vel først at prosjektet ikke ville bli gjennomført, men jeg mente alvor. Nå har hun kjøpt inn fargerike rekvisitter og blomster, sier han.

Billige materialer og «åpen bar» skrevet med tusj funker bra for formålet.

– Denne kan vi bruke når familien kommer innom, og i morgen skal vi ha venner her før vi drar på Bukta. Kanskje blir det en iskrembar for barna også.

Ronny Wilhelmsen

Det holder ikke å kun høre konsertene fra terrassen. Wilhelmsen skal også innom festivalen.

Foto: Linn Blomkvist

Selv om de har sin egen lille private bar med god lyd fra festivalområdet, må Wilhelmsen ta turen for å se på nært hold hva som skjer i Bukta.

– Er man genuint musikkinteressert så må man ned og se. Og det er jeg, sier han.

Stinn brakke

Buktafestivalen pågår fra torsdag til lørdag denne helga, og det er artister som Alice Cooper, Highasakite, Seigmen, og Motorpsycho som står på plakaten.

Festivalsjef Lasse Pettersen forteller at de hadde omtrent 4.000 besøkende på torsdag. Fredag forventer de 5.000 festivalgjengere og han håper på 6.000 besøkende på lørdag.

– Da blir det stinn brakke, sier han.

Og festivalen ser ut til å bli heldig med været i år. Torsdag kom sola fram og også fredag kveld skinte sola over Telegrafbukta.

– Når man lager festival i Nord-Norge tar man ikke været for gitt. Vi har hatt mye dårlig vær, eller Bukta-vær som vi kaller det, sier Pettersen.

Fredag kveld er det Alice Cooper som avslutter kvelden på Bukta, og lørdag avslutter Seigmen festivalen.