Aibel kutter 20 stillinger i Hammerfest

Industrien opplever at omfanget av arbeidet går ned. Ledelsen sier de er inne i en tøff periode.

Aibel Hammerfest

FLERE MISTER JOBBEN: I dag er det 90 ansatte ved Aibel Hammerfest. På et allmøte i dag fikk de den nedslående beskjeden om at flere arbeidsplasser må kuttes.

– Nå har vi akkurat hatt et allmøte i Hammerfest og dessverre gitt det tunge budskap om at det blir personellreduksjoner her. Av en arbeidsstokk på nesten 90 personer i dag kommer vi til å redusere med 20 medarbeidere, sier informasjonssjef i Aibel Bjørg Sandal til NRK.

I NRKs Nyhetssenter får du forløpende nyhetsoppdateringer fra inn- og utland.

– Tøff periode

Bjørg Sandal, infosjef i Aibel

KUTTER I HAMMERFEST: Informasjonssjef i Aibel Bjørg Sandal forteller at 250 stillinger kuttes på landsbasis i Aibel.

Aibel har allerede kuttet flere stillinger på kontorer i hele landet. Både Hordaland og i Rogaland har de fått kjenne på sparekniven.

– Det er ganske tøff periode vi og andre selskap er inne i, for Aibel betyr det at vi totalt reduserer med 250 medarbeidere, av cirka 4500, så det er klart det merkes på mange av våre kontor at arbeidsmengden er redusert, forklarer Sandal.

Les også: Håper noen jobber berges

Les også: Aibel-sjef gikk på dagen etter kutt: – Frykter kompetanseflukt

Les også: Statoils kutt kan ramme leverandører i nord

Petro Arctic, som er leverandørnettverk for petroleumsvirksomheten i nord, er ikke bekymret til stross for omfattende kutt i næringen.

Aibel kutter i Hammerfest

Påvirket av Statoil-kutt

– Vi har et godt faglig og bredt sammensatt styre og ledergruppe som bistår medlemmene på forespørsel og ved behov. Gruppen har meget god kompetanse på petroleumsprosjektene som er under utvikling eller i drift på nordnorsk sokkel.

I 2013 hadde Aibel som helhet driftsinntekter på over 1,2 milliarder kroner. Driftsresultatet var på 390 millioner kroner. Likevel kuttes det.

Tidligere i år ble det kjent, gjennom NTB, at flere aktører i oljeindustrien blir påvirket etter at Statoil bestemte å innføre massive kutt.

En måned etter at Statoil annonserte sine kuttplaner begynte ringvirkningene å bli synlige. I tillegg til Aibel har FMC Kongsberg kuttet 130 stillinger og Weatherford 100 stillinger.

Ordfører i Hammerfest Alf E. Jakobsen er i Honningsvåg og har ikke hatt mulighet for å besvare NRKs henvendelser.