– Vi håper vegen kan åpnes onsdag

E6 fortsatt stengt etter jordras i Sørkjosen i Nordreisa.

Gudmund Løvli i Statens Vegvesen

Varaordfører Halvard Wahlgren og prosjektleder Gudmund Løvli i Statens Vegvesen sammen med NRKs Sveinung Åsali i Sørkjosen søndag kveld.

Foto: Stian Strøm

– E6 i Nordreisa blir tidligst onsdag åpnet for trafikk igjen. Det sier prosjektleder Gudmund Løvli i Statens Vegvesen til NRK.

Vegen har vært stengt siden natt til søndag som følge av et kilometerlangt jordras i Sørkjosen. Raset tok med seg ei kai, en molo og ei brygge.

Søndag kveld var Statens Vegvesen i full gang med grunnboringer i området - undersøkelser som vil pågå natta gjennom.

Mandag morgen blir grunnboringene analyserert. Resultatet avgjør hvor kjapt vegen kan åpnes for trafikk igjen.

– Vi må være sikre på at grunnen er stabil før vi åpner vegen for trafikk igjen. Er området stabilt nok, kan vegen være ryddet og klar for trafikk igjen på onsdag, sier Løvli.

Etablerer båtrute

I mellomtiden oppretter Nordreisa kommune båtskyss forbi rasstedet.

– Vi håper båtskyssen vil være på plass mandag ettermiddag, sier varaordfører Halvard Wahlgren til NRK.

Nordreisa kommune har også gitt midlertidig dispensasjon til å kjøre snøscooter fra Rotsund til Sørkjosen. Løypa går fra Rotsundelv, over fjellet og ned til barneskolen i Sørkjosen.

Widerøes flyveselskap vurderer muligheten for å sette opp ekstra flyvninger til og fra Sørkjosen lufthavn som en følge av jordraset som sperrer E6. Ekstrafly er aktuelt om vegen blir lenge stengt, skriver Framtid i Nord.

Må du ha bilen med, er omkjøring via Finland eneste mulighet. Blir E6 lenge stengt, vurderer Statens Vegvesen å opprette ei midlertidig fergerute.