– Utelukker ikke flere pågripelser

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i drapssaken på Kvaløya.

Krimteknikere på Kvaløysletta i Tromsø

Krimteknikere har jobbet hele natt med arbeid i huset hvor en 48 år gammel mann ble funnet drept tirsdag ettermiddag.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Onsdags kveld pågrep og siktet politiet i Troms en mann for forsettlig drap på 48 år gamle Hermod Magne Steinsund.

Einar Sparboe Lysnes

Konstituert politimester i Troms politidistrikt, Einar Sparboe Lysnes sier til NRK at de ikke kan utelukke flere pågripelser i drapssaken.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Nå ønsker vi ikke å gå i detalj om dette så tidlig, men det er summen av den informasjonen som vi har henta inn som gjør at vi har bygd et grunnlag for at det er sannsynligovervekt for at denne personen har forøvd et drap eller medvirket til det. Derfor har vi begått denne pågripelsen, sier konstituert politimester i Troms politidistrikt, Einar Sparboe Lysnes til NRK.

Han kan ikke utelukke at det vil komme flere pågripelser i kveld i forbindelse med drapssaken.

– Vi kan ikke utelukke flere pågripelser, sier Sparboe Lysnes.

Politiet vil enda arbeide på åstedet onsdags kveld og videre torsdag for å komme videre i saken.

En mann pågrepet

Like før kl. 1800 onsdag gikk politiet til pågripelse av en mann som er siktet for drapet.

– Det er den etterforskninga vi har gjennomført det siste døgnet. Både den tekniske etterforskninga, men først og fremst informasjon som vi har hentet inn gjennom avhør. I løpet av dagen har vi fått et grunnlag for å sikte en mannsperson for forsettlig drap. I ettermiddag like før klokken 18.00 så gikk vi til pågripelse av han, sier konstituert politimester i Troms politidistrikt, Einar Sparboe Lysnes.

– Den foreløpige siktelsen går på overtredelse av straffeloven § 233 - bestemmelsen om forsettlig drap, sier politiet i en oppdatert pressemelding onsdags kveld.

Politiet ønsker ikke å kommentere omstendighetene rundt selve pågripelsen eller personen.

Så langt antar politiet at dødsårsaken til Hermod Magne Steinsund er på grunn av skuddskadene, men dette vet de klart etter obduksjon.

– Vi har bekreftet at han er skutt og vi legger også til grunn at skuddskadene er dødsårsaken, men den endelige dødsårsaken skal hundre prosent fastslås gjennom en obduksjon og den er ikke gjennomført enda, sier Sparboe Lysnes.

Se siste nytt i saken her:

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i drapssaken på Kvaløya.

Klart bilde av saken

Politiet har hatt 15 til 20 personer inne til avhør siden tirsdag.

Det er også tatt rundspørringer i området rundt kommunalboligen hvor mannen bodde.

På bakgrunn av denne informasjonen har nå politiet pågrepet en mann for drapet. Om det er personer som har hørt skudd fra boligen eller pekt ut mannen, kan ikke politiet si så langt i saken.

– Det kan vi ikke si noe om på dette tidspunktet, men jeg kan si at vi har et klart bilde av den biten, sier konstituert politimester i Troms politidistrikt, Einar Sparboe Lysnes.

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med nye personer som kan ha opplysninger om kjøretøy og/eller personer som er observert i området.

Kripos Tromsø

Kripos ankom onsdag formiddag Tromsø for å bidra i etterforskningen. En mann er pågrepet og siktet i saken, nå utelukker ikke politiet at det kan komme flere pågripelser i saken.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK