– Plutselig ble «ho fra Indre Billefjord» litt interessant

Trine Lise Olsen har hatt stor suksess med forestillingen «Æ har rett». Hun tror valget hennes om å bli i nord skal ha en del av æren for det.

Trine Lise Olsen - Æ har rett

Trine Lise fra Indre Billefjord i Finnmark har turnert landet rundt med forestillingen om sitt eget liv.

Foto: Lars Aake Andersen / LarsAndersen.no (c)

– Det er litt vanskeligere å være komiker når du er bosatt i Nord-Norge, fordi du ikke er med i de store managementene som får folk opp og fram. Samtidig tror jeg at det gjør meg til en raritet.

I forestillingen forteller Trine Lise Olsen ærlig om oppveksten i Finnmark på 1980-tallet. Den er snart spilt den 90 ganger.

– Det har vært overveldende og fantastisk. Det har åpnet mange dører og vært en fin, emosjonell og spennende reise.

Trine Lise Olsen - Æ har rett

«Æ har rett» har blitt kalt en stor hyllest til Trine Lises fostermor.

Foto: LarsAndersen.no (c)

Trine Lise er bosatt i Tromsø, og forestillingen ble først satt opp på Hålogaland Teater i byen. Selv er hun overrasket over hvor populær den har blitt, for hun trodde ikke at så mange kunne være interessert i hennes liv.

– Men jeg har truffet et eller annet som funker. Jeg tror folk liker ærligheten og at du ikke får bestemme selv hva du skal føle gjennom forestillingen. Du er bare nødt til å være med på turen.

– Det blir en indre sorg

Etter at «Æ har rett» slo gjennom har det dukket opp mange nye muligheter for Trine Lise.

– Jeg får være med på reality, tv-program og det er ikke måte på. Plutselig ble «ho fra Indre Billefjord» litt interessant. Jeg vet ikke hvor bra det er at jeg er på TV uten manus, men det har vært helt utrolig.

Nå er det klart at Trine Lise Olsen sammen med regissør Tom Sterri skal lage en ny forestilling. Men hun gruer seg til å legge bort «Æ har rett».

– Det blir nok en indre sorg. Det aller fineste har vært alle tilbakemeldingene. Det beste var da jeg fikk melding fra ei som hadde sett showet mitt og bestemt seg for at hun var god nok til å være fostermor.

Trine Lise vant finalen i Den norske humor.

Trine Lise Olsen vant i 2009 konkurransen «Den norske Humor» som gikk på NRK1. Nå opplever hun stor suksess med forestillingen «Æ har rett».

Foto: NRK

– Mye hysj-hysj

Fordi «Æ har rett» ble så populær, er det mange som har sagt til Trine Lise at det ikke kan toppes og at hun ikke bør prøve seg på en oppfølger.

– Men jeg har jo lyst å fortsette med det jeg holder på med. Går det rett vest, så går det rett vest.

Hva oppfølgeren som Trine Lise håper er ferdig i løpet av 2016, kommer til å inneholde, vil ikke hun si så altfor mye om riktig ennå.

– Det er veldig hemmelig og mye hysj-hysj. Men det handler om livet som man er i nå for meg og Norge. Det er samfunnspolitikk, men den røde tråden er den indre stemmen som vi alle har. Hvem er det som snakker?