– Mine beste kvaliteter har ikke fått nok spillerom

Etter snart to år som direktør i Tromsø IL er det slutt for Ulf Johansen.

Styreleder TIL, Per Aronsen og direktør Ulf Johansen

Styreleder i TIL, Per Aronsen og og avtroppende direktør Ulf Johansen. Her fotografert på en pressekonferanse i 2015.

Foto: Marita Andersen / NRK

Ulf Johansen i TIL-skjerf

Ulf Johansen har vært ansatt som direktør i TIL siden 2014.

Foto: Privat

Fredag skriver Tromsø IL i en pressemelding at Ulf Johansen slutter som administrerende direktør i idrettslaget.

Han tiltrådte som direktør i august 2014. Den gang erstattet han Vegard Berg-Johansen. Berg-Johansen som da måtte gå av som TIL-direktør.

– Spennende og krevende

– Jeg har hatt spennende og krevende dager på Alfheim. Sammen med styret har jeg fått bidra til å gradvis rette opp økonomien og sette klubben på riktig spor inn i framtiden. Mine sterkeste sider er å jobbe ut mot nettverk og relasjoner, men arbeidet i en klubb som TIL stiller flere andre krav, der det jeg opplever som mine beste kvaliteter ikke får nok spillerom. Jeg har derfor etter en god dialog med styret blitt enig om å avslutte arbeidsforholdet, sier Johansen i pressemeldingen.

Uten konflikter

Johansen vil forbli i TIL fram til sommeren, men fratrer stillingen så snart en ny direktør er på plass.

Styreleder Per Aronsen takker Johansen for jobben han har gjort i en krevende fase for klubben. Aronsen sier dialogen om å avslutte arbeidsforholdet har vært ryddig og uten konflikter.

– Glad

– Vi er glad for at Ulf står i stillingen fram mot sommeren. Vi starter umiddelbart prosessen med å finne hans erstatter og jobber samtidig videre med å styrke økonomien, skape sterkere bånd til vårt publikum og våre støttespillere og ruste klubben for en ny og spennende sesong i Tippeligaen, sier Aronsen i pressemeldingen fra TIL.

Det har foreløpig ikke lyktes NRK å komme i kontakt med hverken Ulf Johansen eller Per Aronsen.

Den siste tiden har Tromsø Idrettslag vært preget av uroligheter. I oktober 2015 valgte styremedlem Geir Seljeseth å trekke seg, etter å ha fått massiv kritikk fra flere hold.

Bare måneder tidligere fikk hovedtrener Steinar Nilsen sparken.