Mistet venn i brann: – Jeg tenker på det hver dag

TILs midtbanespiller Jonas Johansen glemmer aldri dagen da han miste sin gode venn Jarle Jensen.

Jonas Johansen

Jonas Johansen startet JJ's Barnepark sammen med kompisen Jarle Jensen. I november døde Jarle i en brann.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Søndag 17. november var TIL-spiller Jonas Johansen på ferie i finske Levi. Hjemme i Tromsø hadde lørdagskvelden fått et tragisk utfall.

I en bolig i nærheten av sentrum hadde det vært nachspiel natt til søndag. Tidlig søndag morgen begynte huset å brenne. Tre personer var inne i huset da brannen startet. Én av dem, Jarle Jensen, omkom.

– Vi jobbet tett sammen og hadde mye med hverandre å gjøre. Jarle var daglig leder her og den som drev barneparken, forteller Jonas.

Sammen med Jarle startet han opp JJ's Barnepark på kjøpesenteret Jekta i 2012.

Alt Jonas tenkte på da han fikk nyheten den novemberhelga var å få besøkt familien til kompisen.

– Det var en veldig tøff periode. Hver dag tenker jeg på hva som gikk gjennom hodet mitt. Jeg ville bare treffe familien hans og høre hvordan de hadde det, forteller han.

TIL-spiller Jonas Johansen startet JJ's barnepark sammen med kompisen Jarle Jensen. I november omkom Jarle i en brann.

TIL-spiller Jonas Johansen startet JJ's Barnepark sammen med kompisen Jarle Jensen. I november omkom Jarle i en brann.

Viktig for fotballmiljøet

I familien Jensen står fotballen veldig sterkt. Jarle var en ivrig fotballspiller på Kvaløyas herrelag.

– Jarle var en ekstremt positiv fyr, han tok veldig lett på ting i en positiv forstand. Det var alltid ei avslappa stemning rundt ham, fortalte Gaute bjørn Olsen, trener for Kvaløya, i etterkant av brannen.

I januar ble det arrangert en minnekamp for Jarle. 30 fotballspillere og 250 tilskuere møtte opp. Pengene som ble samlet inn ble gitt til barne- og ungdomsavdelingen på UNN.

Nå jobber lillebroren til Jarle, Kai, som daglig leder av barneparken.

– Jeg sa med en gang at jeg ønsket det. På den måten føler jeg at Jarle fikk stå for det han var med å bygge opp, sier Jonas.

Liten opptur

Midtbanespilleren har likevel hatt noen lyspunkter i tiden etter den tragiske brannen. Han har TIL-blod i årene, men lykkes aldri med å slå igjennom som TIL-spiller etter debuten i 2002.

Etter å ha prøvd seg i Alta, FK Haugesund og Kongsvinger endte han opp i TUIL, lillebror i Fotball-Tromsø.

Før årets sesong gikk likevel drømmen om å spille for TIL igjen i oppfyllelse, da han ble solgt til storebror rett før overgangsvinduet stengte.

– Jeg har alltid hatt lyst å komme tilbake. Når det var i orden, kjente jeg at jeg virkelig gledet meg til å gå inn i garderoben på Alfheim igjen, sier Jonas til NRK.

Nå kjemper han og resten av «Gutan» om opprykk til eliteserien igjen. Men Jonas vet at det er en helt annen fotball-liga som ville opptatt Jarle Jensen hvis han fortsatt hadde vært i live.

– Liverpool var laget til Jarle og han får ikke oppleve at de vinner ligaen nå. Men der han er følger han nok med Liverpool. Jeg som Manchester United-supporter kunne aldri tenke meg at Liverpool vinner Premier League. Men hvis de gjør det nå, så er det helt greit – på grunn av Jarle og familien, som er veldig glad i Liverpool. Nesten litt for glad, smiler Jonas Johansen.