– Jeg har vært sinnssykt nervøs

Komikeren Trine-Lise Olsen har skrevet kronikk om da hun ble voldtatt.

Humoristen Trine Lise Olsen

Kronikken til humoristen Trine-Lise Olsen er lest og sett av svært mange.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Aftenposten utfordret den Tromsø-bosatte finnmarkingen til å delta i serien «Komikerkronikkene», der standupkomikere ytrer seg samfunnskritisk.

– Jeg hadde først tenkt å skrive om fosterhjem. Men siden de siste dagers debatt har handlet om voldtektssaken i Hemsedal, var jeg bare nødt til å skrive om temaet, sier hun til NRK.

Ble voldtatt på fest

Og Olsen vet absolutt hva hun snakker om. Som 17-åring ble hun selv voldtatt på fest, og det er denne hendelsen hun har skrevet om i kronikken.

– Jeg tror det er viktig at jeg vet hva jeg snakker om, som i dette tilfellet. Da er det ingen som kan arrestere meg og si at jeg ikke har peiling.

«Jeg ble voldtatt, men anmeldte ikke. Etter Hemsedal-saken er jeg glad jeg lot være. Er det slik det skal være?», spør hun blant annet i kronikken.

I tillegg til at komikeren har kronikken på trykk i Aftenposten, er det også laget en video der finnmarkingen formidler budskapet sitt.

Og videoen med Trine-Lise Olsen har tatt helt av. Aftenposten publiserte videoen tirsdag kveld og onsdag formiddag hadde videoen nesten 800.000 visninger og over 10 000 delinger på Facebook.

– Jeg har vært så sinnssykt nervøs. Derfor er det ekstra godt at kronikken blir så godt mottatt. Du vet det er typisk oss damer, så redde for at det ikke er bra nok. Men nå har jeg sluppet den, kronikken er ute og jeg får ikke gjort noe mer med den, avslutter hun.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali

Se Nordnytt 19:45 med programleder Sveinung Åsali

Se Nordnytt 19:45 med programleder Sveinung Åsali