– Fjordstrøkene i Vest-Finnmark kan få årets varmeste dag

Mange har tatt seg en velfortjent langhelg og vil gjerne nyte dagene ute. Men hvordan blir været? Vil du trenge solbriller eller sydvest?

Strømsnes lykt

Strømsnes lykt utenfor Hammerfest. @perninic skriver på Instagram: Ja takk til mer sol og vår 🌸🌱

Foto: @perninic

– Selv om det kan komme litt regn sør i Finnmark så er det viktigere med solbriller, sier vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Nord-Norge Gjermund Haugen.

Etter en lengre periode med finvær, snudde det til overskyet, kjøligere og regnbyger inn mot langhelgen. Tross en liten vending i været så er det fortsatt bra temperaturer i Finnmark.

Haugen forteller at fredags ettermiddag rundt klokken tre var det 12 grader i Alta. Banak i Porsanger har 13. Selv Vardø har tosifret tall på termostaten. Der er det 10 grader noe som ikke er så vanlig på denne tiden av året.

– Faktisk er det såpass bra temperatur at Alta har fått solgangsbris. Temperaturen sank etter at det begynte å blåse inn fra fjorden. Det er et nedbørsområde som passer over fylket fredag, men det har gitt lite nedbør, bortsett fra i sør hvor det kan bli litt nedbør fredagsettermiddag, sier Haugen.

knopper seg

Bildet er tatt på Vadsøya, og @eanteja skriver på Instagram: Real spring is coming to North!

Foto: @eanteja

Det ser ut til at Øst-Finnmark får minst nedbør. Vidda får greie forhold, mens det blir litt nedbør i vest. Men hvor i fylket kommer det til å være best vær?

– Fjordstrøkene i Vest- Finnmark kan få i beste fall få årets varmeste dag på lørdag. På kysten er de kanskje minst vant til bra vær, og der vil det bli ordentlig fint og relativt varmt med 10 grader, noe som er ganske uvanlig på denne tiden av året.

– Allerede lørdag kveld vil vinden dreie på sørvest i vestfylket, og etter hvert det vil bli vestavær på søndag men mye av dagen kan bli ganske bra. Søndag tror Haugen vil bli best i sør når vestavinden kommer.

vær

Skjermdump fra Yr.no Værvarsel for Finnmark i perioden 06.05–08.05 2016

Les mer om hvordan du deler ditt bilde og våre retningslinjer her

Laster innhold, vennligst vent..