NRK Meny
Normal

Ferdig som festspillsjef

Tone Winje kommer ikke til å fortsette som direktør for festspillene når åremålet hennes går ut neste år.

Festspillene

Tone Winje sitt åremål som festspilldirektør

Foto: Rube N. Andreassen

– Som kontrakten tilsier har direktør Tone Winje orientert meg vedrørende et eventuelt nytt åremål etter Festspillene i Nord-Norge 2015, og meddelt at hun ikke ønsker en ny periode, skriver styreleder for festspillene, Halvard Bakke i en pressemelding.

I april i år gikk kulturjournalist Børge Hoseth i Harstad Tidende ut og sa at Winje måtte gå så snart åremålet hennes gikk ut.

– Jeg mener at Tone Winje ikke bør få forlenget åremålet. Hun har ikke greid å utvikle Festspillene på riktig måte, tvert imot. I dag shopper hun artister fra alle verdens hjørner, men parer dem ikke sammen med nordnorske aktører, sier Hoseth til NRK.

Se hva Winje selv sier om at hun ikke fornyer åremålet:

Slutter som direktør. Foto: Nils Mehren

Fikk kritikk

Også i under årets festspill kom det kritikk av programmet, blant annet på grunn av for lite fokus på FINNs 50-årsjubileum.

– Det er veldig mange måter å arrangere en bursdag på, og det er veldig mange måter å arrangere en fest. Jeg og vi gjør det på vår måte. Jeg er sikker på at det er veldig mange som ville gjort det annerledes, sa Winje til NRK da.

Jakter ny sjef

– Festspillene i Nord-Norge har opplevd en meget god periode under Tone Winjes ledelse, og styret har meddelt henne at vi er svært fornøyd med hennes arbeid. Vi takker for hennes engasjement og innsats, sier Bakke.

I pressemeldingen står det også at Winje er takknemlig for årene hun har fått i Nord-Norge, og at hun nå ønsker å la andre slippe til.

Jakten på en direktør som skal ta over festspillene fra 2016 er i gang.