Kulturskribent mener festspilldirektør må gå

Styret for Festspillene i Nord-Norge bør allerede i januar ansette en ny direktør. Det skriver kulturjournalist i Harstad Tidende, Børge Hoseth.

HT vil ha ny festspilldirektør

Festspilldirektør Tone Winje får kritikk i en kommentar i Harstad Tidende.

Foto: Nils Mehren/Faksimile E-avis

Hoseth er i en kommentar i avisen kritisk til jubileumsprogrammet som han mener i liten grad speiler nyskapende nordnorsk kultur.

Han mener at festspilldirektøren Tone Winje må gå.

– Jeg mener at Tone Winje ikke bør få forlenget åremålet. Hun har ikke greid å utvikle Festspillene på riktig måte, tvert imot. I dag shopper hun artister fra alle verdens hjørner, men parer dem ikke sammen med nordnorske aktører, sier Hoseth til NRK.

Kulturjournalist kritisk til festspillenes program.

Avviser kritikken

Direktør Tone Winje, som har et år igjen av åremålet, avviser kritikken.

– At journalist Børge Hoseth ikke ønsker at jeg skal fortsette, det er ikke der avgjørelsen ligger. Den ligger hos meg, sier Winje til NRK.

På spørsmål om hun mener at hun har vært nyskapende nok, svarer hun slik.

– Jeg tror ikke man skal skrive sin egen historie nødvendigvis. Det tror jeg ettertiden får gjøre. Vi har lagt stor vekt på å skape nye og unike møter i år. Og vi har lyktes i mye større grad med det enn hva vi har gjort for eksempel i fjor, forteller hun.

Styreleder Halvard Bakke sier i en kommentar at hans oppfatning er at direktøren har laget populære festspill. Han ser ingen grunn til å kommentere kritikken ytterligere.