Hopp til innhold

Kultursamarbeid: Elektronika og folkedans

To ytterpunkter i kulturlivet møtes på festspillene i Harstad og Kalottspel i Målselv til sommeren, og det er elektronikamusikk og folkedans.

Målselv Kalottspel

Kulturelt samarbeid i nord. Her Nina Fjeldet, Maria Utsi, Kartellet og Benjamin Mørk.

Foto: KNUT AASERUD

Kalottspel og Festspillene i Nord-Norge lanserer fredag konsertforestillingen ”Anføttes” med dansekompaniet Kartellet og lydkunstner Benjamin Mørk. Forestillinga har premiere på festspillene i juni, og vises også under Kalottspel i august.

– Jeg har tatt kjente og ukjente folkemelodier, og lagd noe nytt av det, sier Benjamin Mørk, komponist og musiker fra Senja med tilhold i Tromsø.

Benjamin Mørk og Kartellet møttes på Northern Jazz Expo i Bodø og på Festspillene i Nord-Norge i 2015. Før jul ble begge utnevnt som festspillprofiler 2016.

Viktig kulturelt samarbeid

Festspilldirektør Maria Utsi understreker viktigheten av samarbeid med andre i landsdelen.

– Det viktigste festspillene gjør i samarbeid med aktører som Kalottspel er å legge til rette for nyskapning, nytenkning og nye samarbeidsformer i nord, sier Utsi.

For Nina Fjeldet, daglig leder i kalottspel er samarbeidet om Anføttes spesielt. – Det er utrolig spennende å utfordre en elektronikaartist til å spille til dans på folkedansens premisser.

Og for dem som ikke vet hva anføttes er; prøv å legge deg sammen med en annen i senga, med hodet – og selvfølgelig føttene – i hver deres ende. Da ligger man anføttes.