NRK Meny
Normal

Varsler mer dårlig julevær

Etter ei fuktig julenatt med mildvær og sterk vind flere steder kommer snøen - i store mengder.

Uvær-sør-Troms-2
Foto: Nils Mehren / NRK

Det blir hvit jul, men måten den kommer på kan bli barskere enn de fleste liker å tenke på. Det er bare å ta fram snøskuffa igjen - og kjøre forsiktig.

Meteorologisk institutt har sendt ut følgende OBS-varsel for Nordland, Troms og Kyst- og fjordstrøkene i Finnmark:

Fra fredag kveld ventes vanskelige kjøreforhold i Nordland, Troms og Finnmark på grunn av perioder med nordvestlig liten storm og overgang fra regn og sluddbyger til snøbyger.

Fra natt til lørdag og lørdag morgen ventes lokalt kraftige vindkast mellom 25-30 m/s i Lofoten og Vesterålen.

Fredag ventes risiko for høy vannstand, estimert 50-60 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene på strekningen Rørvik-Vardø. Lørdag ventes risiko for høy vannstand, estimert 50-60 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene på strekningen Hammerfest-Vardø. Mer informasjon finnes på sehavniva.no

Laster Twitter-innhold

– Fra og med i kveld klokka 21 i kveld og et døgn framover ventes det mellom 20 og 40 centimeter nysnø i Troms, forteller vakthavende meteorolog Justyna Wodziczko ved Vervarslinga for Nord-Norge. Det blir mest i ytre strøk, men også i indre strøk av fylket.

– Vinden kommer til å dreie til nordvest sterk kuling og i natt perioder med liten storm. Hele andre juledag blir det mye vind og snøbyger, sier Wodziczko.

Hun presiserer at det kommer til å bli vanskelige kjøreforhold mange steder i Troms det kommende døgnet.

Les også: Hvor mye snø er en millimeter nedbør?

Julesnøen er på veg: Nå blir det hvit jul i hele Norge