NRK Meny
Normal

Værgudene sørger fortsatt for påskestemning

Mye pent vær i Nord-Norge, selv om det skyer til og kommer noen byger enkelte steder på kvelden påskeaften.

Påskesol

Gode muligheter for å nyte resten av påsken 2017, skal vi tro værvarselet.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

I Nordland stryker en østlig bris over kinnene til folk som er ute på tur påskeaften.

Periodevis kan det bli frisk bris utsatte steder. Det blir mye pent vær, til tross for at det er mulig at det skyer til for påskesola noen steder sør for Salten.

Også i Troms er det mye pent vær i vente påskeaften. Det blir bris i øst, opptil frisk bris fra nordøst på kvelden. Og når de fleste har trukket inn for å kose seg innendørs kan det komme enkelte snøbyger i Nord-Troms.

– Bygene kan nå ned til Tromsø, sier vakthavende statsmeteorolog Ola Mellem til NRK.

Påske i Tromsø

Mot kvelden påskeaften kan det være greit å trekke innendørs. Da blir det byger enkelte steder i nord. 1. og 2. påskedag er det igjen pent mange steder.

Foto: Pia Tøhaug / NRK

For de som befinner seg i Finnmark venter nordlig bris på påskeaften. Det blir spredte snøbyger på kysten, eller opphold og perioder med påskesol på dagen.

Ellers er det god grunn til å nyte kvelden innendørs også i Finnmark. Det øker nemlig til nord og nordøstlig frisk bris, med kortvarig liten kuling på kysten. Det blir også snøbyger i ytre strøk.

– På vidda blir det rolige vindforhold, sier Mellem.

På Nordenskiöld Land på Spitsbergen er det pent og kaldt. For det meste blåser det nord og nordøstlig bris, men i nordlige områder av Spitsbergen kan det bli liten kuling på utsatte steder.

Det ser ut for at værgudene holder på påskestemninga i nord enda noen dager.

– 1. påskedag fortsetter med byger i ytre strøk, men bygene i Nord-Troms er forbigående. Det blir heller ikke noen endringer på Spitsbergen. Noen byger som går ute i havet der når ikke inn, sier Mellem.

– 2. påskedag ser også bra ut i store deler av Nord-Norge, forteller meteorologen.

Påskeværet ellers i landet er noe blandet.

Det ventes østlig bris, og til dels frisk bris mange steder, men Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane får sørøstlig frisk bris.

I Agder kan vinden komme opp i liten kuling på kysten. Også i Rogaland og Hordaland kan vinden komme opp i liten kuling på utsatte steder. Fjellene i Sør-Norge får skiftende bris.

Turværet ellers trues av skyer, med sludd, regn eller snø noen steder på Østlandet, i Telemark, Agder, Langfjella, Sogn og Fjordane.

Men for de som befinner seg i fjellet i Sør-Norge, i Møre og Romsdal eller i Trøndelag blir det stort sett oppholdsvær, perioder med påskesol og nokså pent vær.

I store deler av landet og på Nordenskiöld Land på Spitsbergen er det nå moderat snøskredfare, altså faregrad 2, ifølge Varsom.no.

Kun i Hallingdal og Vest-Telemark er skredfaren liten, altså faregrad 1.

Varden, Tromsø

1. og 2. påskedag kan meget mulig bli akkurat slik mange steder i nord, ifølge statsmeteorolog Ola Mellem. Her fra Tromsø.

Foto: Pia Tøhaug / NRK