NRK Meny
Normal

Utvider etterforskningen av overgrepssiktet

Politiet i Harstad åpner undersøkelsessak. De vil sjekke om mannen i 30-årene også kan ha foregrepet seg mot barn i Harstad. Tidligere er mannen siktet for overgrep mot elleve barnehagebarn i Tromsø.

Ungve Myrvoll, politi

Politioverbetjent Yngve Myrvoll foran avhørsrommene på politihuset i Tromsø. Den overgrepssiktede mannen i 30-årene er avhørt tre ganger så langt. Nå kobles et nytt politidistrikt på saken.

Foto: OLA MJAALAND / PRIVAT

Dermed kobler et nytt politidistrikt seg på den omfattende overgrepssaken. Forholdene som politiet i Midtre Hålogaland nå vil undersøke ligger ti år tilbake i tid.

Politistasjonssjef Morten Hole i Harstad

Politistasjonssjef Morten Hole i Harstad.

Foto: NRK

– Vi har samtalet med politiet i Tromsø og iverksetter undersøkelser, sier politistasjonssjef Morten Hole i Harstad til NRK.

Siktede har innrømmet seksuelle overgrep i en privat barnehage i Tromsø som han har jobbet i siden 2008. Han ble pågrepet 6. mai og sitter varetektsfengslet, siktet for seks tilfeller av gjentatt seksuell omgang med barn under 10 år. Elleve barn er fornærmet i saken, men siktedes advokater sier klienten ikke innrømmer at omfanget er så stort som elleve barn.

Avhør

Bakgrunnen for at politiet i Harstad vil undersøke saken er nyheten om at mannen også skal ha hatt praksis i en privat barnehage et annet sted i Nord-Norge på midten av 2000-tallet, som VG først kunne fortelle.

NRK får opplyst fra politiet at forholdene de vil undersøke er i 2005 og 2006.

– Vi må nærmere gjøre rede for hvilken tidsperiode han har vært der og hvilken befatning han har hatt med barn i forbindelse med skolegang og jobb. Samt de bevegelsene han har hatt i distriktet, sier Hole.

Politiet vil i første omgang foreta avhør, opplyser Hole.

Kommunen opplyser til VG at de har kontakt med den aktuelle barnehagen og er trygg på at de følger opp dette på en adekvat måte.