Underslagssiktet tidligere LO-leder i Tromsø anmeldt igjen

Fellesforbundet anmelder sin tidligere leder i Troms og Finnmark for det de mener er ulovlige varekjøp. Dette skal være avdekket under gjennomgang av forbundets regnskaper, og kommer i tillegg til det han underslo da han var leder i LO i Tromsø.

Fellesforbundet

Fellesforbundet har avdekket misligheter i regnskapene ved kontoret dere i Nord-Hålogaland.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Julie Wilhelmsen, leder ved Fellesforbundet avdeling 74 Nord-Hålogaland, bekrefter overfor NRK at de fredag anmeldte hennes forgjenger for kriminelle forhold.

Felleforbundet sentralt har gjort en økonomisk revisjon av regnskapene til kontoret i Tromsø fra 2013 og fram til 2017. Der har de funnet alvorlige mislighold i bilag fra flere år tilbake da den tidligere LO-lederen var frikjøpt for å være avdelingsleder for fellesforbundets kontor i nord.

Julie Wilhelmsen

Julie Wilhelmsen er daglig leder ved Fellesforbundet avdeling 74 Nord-Hålogaland.

Foto: Privat bilde

– Hvilke uoverensstemmelser?

Jeg vil foreløpig ikke gå i detaljer, men kan si at regnskaper over flere år viser at tidligere leder har kjøpt varer som ikke er knyttet til fellesforbundets kontor, sier Wilhelmsen til NRK.

– Har dere mistanke om at varene er kjøpt med kontorets penger, men brukt privat?

– Ja, vi vet at noe av det som er avdekket er brukt privat.

– Hvilke beløp snakker vi om her?

– Jeg vil ikke konkretisere det, men det kan være snakk om flere hundre tusen kroner, sier Wilhelmsen.

Kunne ikke redegjøre for en kvart million

Det var i februar det ble kjent at en leder i LO i Tromsø ikke kan redegjøre for 277 000 kroner, som var blitt borte i løpet av de siste årene. Lederen har fratrådt, og har betalt tilbake summen til lokallaget.

Han ble siktet for underslag, men da han tilsto ble det ikke tatt ut tiltale. Saken skal opp for retten som tilståelsesdom. Hele styret i LO i Tromsø trakk seg da saken ble kjent i vinter.

Nå anmeldes den tidligere lederen ved LO-kontoret i Tromsø for nye mulige kriminelle forhold, men da i hans jobb som tidligere leder av Fellesforbundet avdeling 74 Nord-Hålogaland. Etter pengerotet ved LO-kontoret ble oppdaget, ville Fellesforbundet sentralt også ha en gjennomgang av regnskapet ved deres kontor i Tromsø. Funnene der er bakgrunnen for den nye anmeldelsen.

– Det har vært for dårlig kontroll med regnskap, og gitt for mye tillit, men nå har vi laget oss rutiner som gjør at det ikke er mulig å jukse lenger.

– Har dere snakket med den tidligere lederen ved kontoret?

– Vi har snakket med han og lagt fram den dokumentasjonen vi har, og han vil ikke vedkjenne seg noe, sier Wilhelmsen.

NRK har snakket med vedkommende, men han vil ikke kommentere saken.